am primit o hotarare judecatoreasca prin care unitatea trebuie sa de-a unor angajati diferente salariale din perioada 2006-2008, in lege se prevede ca anul acesta in 2010 se pot platii doar 34% din valoarea calculata la indicele de inflatie. cand pot da angajatilor acesti bani? afectez fondul de salarii daca dau banii acestia, de la primarie mi s-a zis ca docamdata exista trimisa o adresa la DGFP si apoi la minister cu acest necesar si sa mai astept,iar angajatii ma acuza de rea vointa. eu ce sa fac ? sa le dau sau nu? este baza legala? sau doar aplic hotararea judecatoreasca?#-o
in anul 2008 unitatea juridica bugetara la care lucrez in calitate de contabil a primit o amenda de la casa judeteana de pensii in cuantum de 1500 lei pentru nedepunerea in termen a declaratiilor nominale in perioada martie-mai 2008, in aceasta perioada in unitatea nu a ocupat nimeni postul de contabil deoarece contabila care a fost, a plecat prin transfer la alta unitate iar postul a fost vacant drept pentru care nu a dat nimeni declaratiile nominale lunare, iar pe 22 iulie 2008 a venit procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor.
Deoarece nimeni din unitate nu si-a asumat vina eu fiind proaspat angajata, vazand procesul verbal am mers in 48 de ore la casa judeteana de pensii si am platit jumatate din suma, respectiv 750 lei,din bani proprii, spunandu-mi angajata care a intocmit procesul verbal ca daca platesc in 48 ore pot plati jumatate Ieri 17.05.2010 am primit iarasi pe unitate o somatie prin care suntem obligati sa platim jumatatea cealalta, adica inca 750 lei deoarece mi-a motivat jurista casei de pensii ca suma trebuia sa fie platita integral si nu cu jumatati de masura. Am cautat peste tot ce e de facut, cum sa platesc o suma care nu consider ca trebuie, atata timp cat ei au sustinut ca aceasta se poate? ce lege s-a aplicat? la pensii nu se poate platii jumatate in 48 de ore? de ce dupa aproape 2 ani se trimite somatie? cand se prescrie o sanctiune data de casa de pensii pentru ca se pare ca ei au legi speciale....? cine e vinovat de aceasta cauza din unitate, cine trebuie sa plateasca? pot sa mai fac contestatie daca azi am platit si diferenta de 750 lei? astept cu nerabdare un raspuns. va multumesc #-o