Sa expun datele initiale, am vandut un autovehicol VW Passat model 92 in decembrie anul trecut cu contract vanzare cumparare facut la o firma autorizata pentru perfectari acte auto, scoatere de la impozit la primarie (taxele erau achitate la zi), masina era inmatriculata in Romania, dupa app 15 zile in care nu isi rezolvase reinmatricularea (vanzarea sa facut catre un propietar din alt judet, deci nu putea pastra numerele) era si perioada sarbatorilor era de inteles, primesc telefon de la noul propietar ca a avut un eveniment rutier usor (tamponare) dar nu din vina lui si are probleme in a isi recupera pagubele de la asiguratorul X si mi-a cerut o imputernicire notariala in acest sens, masina era asigurata la Y dar la X era asigurat celalalt participant la trafic din vina caruia se produsese tamponarea.
Evident am facut o imputernicire notariala standard in care am specificat suplimentar si ca este pentru ai servii in relatiile cu asiguratorul X.
De curand in lumina discutiilor privind noile amenzi si faptul ca vor fi trimise catre propietar indiferent cine conduce masina am facut o verificare on-line in baza de date cedam
[ link extern ] /
si gasesc ca masina are in continuare numerele vechi si are asigurarea reinoita pe Z de unde este si noul propietar.
Intrebare: ce eventuale neplaceri pot sa am masina fiind evident in continuare inscrisa pe numele meu
Intrebare suplimentara: imputernicirea notariala pe care am facut-o ce putere legala are si daca nu este cumva lovita de nulitate dat fiind ca a fost intocmita la o data ulterioara actului de vanzare cumparare, ori in acest caz eu faceam o imputernicire pe un bun pe care imi pierdusem dreptul de exercitiu
Observatie: se pare ca imputernicirea a fost ok pentru noul asigurator al masinii acesta nestiind ca exista si un contract de vanzare cumparare
Momentan nu am luat legatura cu noul propietar (am un nr de telefon) pentru ca il consider in continuare de buna credinta, dar ma gandesc ca e posibil sa imi soseasca amenzi de radar pe viitor si care ar fi procedura de urmat in acest caz?