avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate eugeniusro

Activitate eugeniusro

sincer sa spun nu imi amintesc daca sa facut si specificatia asta, si nu imi dau seama ce interes ar avea noul propietar sa tergiverseze reinmatricularea, masina era inscrisa in circulatie si nu era problema de cost cum ar fi fost taxa de prima inmatriculare, m-am gandit si ca povestea cu tamponarea a fost doar ca sa ma faca sa ii fac acea procura, oricum in caz ca am surpriza sa primesc amenzi acasa exista o procedura de contestare si evident pot dovedii cu contractul de vanzare cumparare ca nu mai sunt in posesia masinii. Optiunile pe care le am sunt limitate la momentul actual, sa o radiez nu mai pot fiindca trebuie sa predau numerele, sa o declar furata nu se poate fiindca nu imi mai apartine in fapt (doar in registrul de circulatie apare inscrisa pe numele meu), la urma urmei sunt atatea situatii in care lucrurile nu sunt tocmai legale dar merg si asa, incat probabil ca exagerez eu crezand ca este o problema
Multumesc pentru raspuns, da autovehicolul este radiat fiscal si evident am si contractul de vanzare cumparare, inputernicirea pe care i-am trimis-o este cea standard peste care am specificat suplimentar ca este si pentru a ii servii in relatia cu asiguratorul X de la care trebuia sa isi recupereze banii.Ceea ce am vazut eu pe baza de date a asiguratorilor CEDAM este ca autovehicolul avea asigurarea reinoita pe Z (initial avusese asigurare pe Y) deci e clar ca sa folosit de acea procura pentru a isi reinoii asigurarea, practic sa inteleg ca la ora actuala masina este scutita de taxe :) ma ingrijoreaza si ideea ca sa folosit de imputernicirea trimisa de mine iar imputernicirea respectiva este in fapt un fals care cred ca imi este imputabil mie deoarece am emis o imputernicire pe un bun pe care nu il mai detineam, e vorba de procura standard care o pun mai jos,

PROCURA

Subsemnatul ........................................................................... cetatean ................................., nascut la data de ...................................., in localitatea ......................................, de sex ..................., casatorit/necasatorit, domiciliat in .........................................., str. ....................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al .............................., seria ............... nr. .......................... eliberat de ................................... la data de .............................................., cod numeric personal .........................................................., imputernicesc prin prezenta pe ................................................................. cetatean ..........................., nascut la data de ...................................., in localitatea ......................................., de sex .................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ..........................................., str. ...................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al ............................., seria ............... nr. .......................... eliberat de ................................... la data de ................................................, cod numeric personal ......................................................., ca in numele meu si pentru mine, sa administreze si sa-mi conserve autoturismul marca ................... tipul .................... serie sasiu ................................. culoare ........................ an de fabricatie ..............., inscris in circulatie sub numarul .............................., proprietatea mea, potrivit cartii de identitate a vehiculului nr. .................................................................. .
In acest scop, mandatarul meu ma va reprezenta in fata autoritatilor administratiei publice si instantelor judecatoresti, in fata organelor de politie rutiera, la Registrul Auto Roman, precum si in fata oricaror persoane fizice si juridice, putand formula orice cereri si primi orice fel de inscrisuri oficiale, in limitele prezentului mandat.
De asemenea, mandatarul meu este imputernicit sa incheie contracte de asigurare a autoturismului cu orice societate comerciala de asigurari, la libera sa apreciere, stabilind clauzele contractului de asigurare, pe care-l va semna in numele meu si pentru mine si sa plateasca primele de asigurare, precum si toate taxele legale pentru serviciile prestate.
In indeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna, in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Redactata si editata/dactilografiata in .............. exemplare, la ............... astazi, data autentificarii.
S-au eliberat partilor ............... exemplare.

MANDANT
Sa expun datele initiale, am vandut un autovehicol VW Passat model 92 in decembrie anul trecut cu contract vanzare cumparare facut la o firma autorizata pentru perfectari acte auto, scoatere de la impozit la primarie (taxele erau achitate la zi), masina era inmatriculata in Romania, dupa app 15 zile in care nu isi rezolvase reinmatricularea (vanzarea sa facut catre un propietar din alt judet, deci nu putea pastra numerele) era si perioada sarbatorilor era de inteles, primesc telefon de la noul propietar ca a avut un eveniment rutier usor (tamponare) dar nu din vina lui si are probleme in a isi recupera pagubele de la asiguratorul X si mi-a cerut o imputernicire notariala in acest sens, masina era asigurata la Y dar la X era asigurat celalalt participant la trafic din vina caruia se produsese tamponarea.
Evident am facut o imputernicire notariala standard in care am specificat suplimentar si ca este pentru ai servii in relatiile cu asiguratorul X.
De curand in lumina discutiilor privind noile amenzi si faptul ca vor fi trimise catre propietar indiferent cine conduce masina am facut o verificare on-line in baza de date cedam [ link extern ] /
si gasesc ca masina are in continuare numerele vechi si are asigurarea reinoita pe Z de unde este si noul propietar.
Intrebare: ce eventuale neplaceri pot sa am masina fiind evident in continuare inscrisa pe numele meu
Intrebare suplimentara: imputernicirea notariala pe care am facut-o ce putere legala are si daca nu este cumva lovita de nulitate dat fiind ca a fost intocmita la o data ulterioara actului de vanzare cumparare, ori in acest caz eu faceam o imputernicire pe un bun pe care imi pierdusem dreptul de exercitiu
Observatie: se pare ca imputernicirea a fost ok pentru noul asigurator al masinii acesta nestiind ca exista si un contract de vanzare cumparare
Momentan nu am luat legatura cu noul propietar (am un nr de telefon) pentru ca il consider in continuare de buna credinta, dar ma gandesc ca e posibil sa imi soseasca amenzi de radar pe viitor si care ar fi procedura de urmat in acest caz?
Problema ar fi urmatoarea, fratele meu a fost casatorit in Germania si a avut numele de familie al sotiei, ulterior la app 7-8 ani de la casatorie a divortat, divortul fiind pronuntat in Germania pe de o parte dar pe baza hotararii tribunalului local de acolo in forma tradusa a obtinut si o hotarare judecatoreasca de divort aici in romania. Mentionez casatoria a fost facuta tot in Romania.
La vremea respectiva a optat sa pastreze numele sotiei din comoditate cred pentru a nu schimba si alte acte.
Intrebare: La ce tribunal trebuie sa ceara trecerea inapoi pe numele de familie initial? la tribunalul german unde a obtinut divortul? sau la tribunalul romanesc care la confirmat avand in vedere faptul ca fusese efectuata casatoria in Romania.
Intrebare secundara: El intentioneaza sa vina in Romania cu avionul pentru preschimbarea actelor (pasaport,CI,si permis) iar biletul de avion (dus-intors)este nominal deci la sosire va fi pe numele actual iar la plecare nu va mai corespunde intrucat va avea acte pe numele de familie initial, care e procedura de urmat in acest caz?
exact aceeasi situatie se intampla si la mine, am achitat pentru o perioada de 6 luni taxa corespunzatoare a doua rate trimestriale si apoi realizand ca de fapt platesc foarte mult comparativ cu alte oferte am refacut asigurarea la alt asigurator, acum de curand ma trezesc cu un telefon de la un recuperator de credite EOS KSI unde o domnisoara tot insista ca trebuie sa platesc ratele in continuare, evident am invitat-o sa ma dea in judecata, momentan nu sunt acasa dar cand ajung trebuie sa intorc contractul pe toate partile si mai ales sa citesc tot ce e scris cu litere mici.
Am verificat si in baza de date CEDAM unde imi apare clar incepand cu 24 febrioarie ca masina mea este asigurata RCA la noul asigurator, eu consider chiar daca apar prevazute in contract undeva trimiteri la vreo anexa unde se specifica plati suplimentare in caz de reziliere unilaterala ca acestea sunt nelegale si se poate invoca viciul de vointa.
In alta ordine de ideii daca sa ajuns la cedarea creantei (presupusa rata neplatita) catre o firma de recuperari ca eu deja sunt lezat in drepturile mele prin punerea mea pe un blacklist (baza de date datornici) ceea ce imi poate provoca probleme pe viitor daca doresc accesarea unui credit. Cum procedez in acest caz respectiv care este autoritatea de reglementare, trebuie sa incep procedura contestand catre euroins sau catre firma de recuperare intrucat aceasta a preluat asa zisa mea datorie catre euroins. Mentionez ca nu am primit de la euroins nici o instiintare sau somatie nici pe mail, nici telefonic si evident nici pe adresa mea prin posta singura somatie am primit-o telefonic de la EOS KSI.