avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenirea la numele de familie original
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenirea la numele de familie original

Problema ar fi urmatoarea, fratele meu a fost casatorit in Germania si a avut numele de familie al sotiei, ulterior la app 7-8 ani de la casatorie a divortat, divortul fiind pronuntat in Germania pe de o parte dar pe baza hotararii tribunalului local de acolo in forma tradusa a obtinut si o hotarare judecatoreasca de divort aici in romania. Mentionez casatoria a fost facuta tot in Romania.
La vremea respectiva a optat sa pastreze numele sotiei din comoditate cred pentru a nu schimba si alte acte.
Intrebare: La ce tribunal trebuie sa ceara trecerea inapoi pe numele de familie initial? la tribunalul german unde a obtinut divortul? sau la tribunalul romanesc care la confirmat avand in vedere faptul ca fusese efectuata casatoria in Romania.
Intrebare secundara: El intentioneaza sa vina in Romania cu avionul pentru preschimbarea actelor (pasaport,CI,si permis) iar biletul de avion (dus-intors)este nominal deci la sosire va fi pe numele actual iar la plecare nu va mai corespunde intrucat va avea acte pe numele de familie initial, care e procedura de urmat in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
eugeniusro, utilizator
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:23, 31 Martie 2011
Schimbarea numelui o poate face pe cale administrativa in Romania, lit e, alin 1, din ordonanta 41/2003, insa dureaza ceva, deoarece trebuie sa faca o declaratie de schimbare a numelui, pe care i-o da Evidenta Populatiei, declaratie ce trebuie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.
Biletul poate sa il ia numai dus, daca l-a luat deja, sa mearga la aeroport sau la agentie si acolo va fi sfatuit cum trebuie sa procedeze.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
aly_yoana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa casatorie in strainatate sourappl sourappl acum un an m´am casatorit in Germania cu un cetatean german. Am ales sa imi pastrez numele de familie romanesc, desi imi doream sa preiau numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Procurã pentru minor pentru ieºirea din þarã fãrã însoþitor sztancs sztancs Buna ziua! am si eu mai multe nelamuriri poate ma ajuta cineva :) Momentan sunt in Germania,am facut o rezervare de bilet de avion pt fica mea de 10 ani cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare certificat de nastere retinut de statul roman in 1988 Lulica Lulica Buna ziua Am o prietena care in 1988 a migrat cu toata familia in Germania. Potrivit legislatiei de atunci la plecare li s-au retinut toate documentele de ... (vezi toată discuția)