avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procurã pentru minor pentru ieºirea din þarã ...
Discuție deschisă în Traduceri

Procurã pentru minor pentru ieºirea din þarã fãrã însoþitor

Buna ziua! am si eu mai multe nelamuriri poate ma ajuta cineva :)
Momentan sunt in Germania,am facut o rezervare de bilet de avion pt fica mea de 10 ani cu insotitor de zbor,(ea e inca in rominia) cei de la rezervari mi au spus ca am nevoie de o procura ca poate iesi din tara,pana aici e totul clar dar nu stiu pe ce limba trebuie facuta aseasta procura,si daca pot face aici in germania in lb romana.
La iesire din tara mai are nevoie de hotarare jud.definitiva pe care o avem ca minora e incredintata mie spre crestere,intrebarea este..trebuie sa fac traducere la aceasta?
va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:57, 2 Mai 2012
Pentru procura va puteti adresa ambasadei sau unui consulat al Romaniei.
Procura este necesara in cazul in care fiica dvs. paraseste Romania insotita de o alta persoana care ar trebui sa prezinte si cazierul judiciar ceea ce nu cred ca este cazul pentru ca spuneti ca va calatori ca minor neinsotit.
Persoana care o va insoti la aeroport pe fiica dvs. va trebui sa prezinte, in cadrul procedurilor de check in urmatoarele:
1. Pasaportul fiicei dvs.
2. Declaratia acord a dvs. (intocmita la notar in Ro sau in Germania - caz in care trebuie aceasta tradusa si legalizata in limba romana pentru a produce efecte) ca fiica dvs. identificata cu Pasaport nr....data eliberarii...., poate calatori catre Germania (la dvs.) insotita de reprezentantii companiei aeriene de la care veti cumpara biletul. (La notar se va prezenta hot. de incredintare, buletinul dvs., biletul de avion si pasaportul fiicei)
3. Hotararea de incredintare definitiva si irevocabila (original + copie) care nu trebuie neaparat tradusa sau daca o faceti, sa fie intr-o limba de circulatie internationala.
4. Persoana care o va insoti la aeroport va completa un formular prin care va declara datele de identificare personale si pe cele ale persoanei (ale dvs., probabil) care o va prelua pe fiica dvs. de la aeroport odata sosita la destinatie.
Model declaratie acord gasiti aici:
[ link extern ]
(In locul numelui persoanei insotitoare se completeaza datele companiei de zbor cu care va calatori fiica dvs. dar notarul va sti ce are de facut).
O discutie similara si detalii mai gasiti si la urmatoarele linkuri:
[ link extern ] /
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de acord - calatorie minor in strainatate lavynyu lavynyu Buna ziua. Am 17 ani si vreau sa plec intr-un schimb de experienta in Franta.Tatal meu este in Spania si lucreaza foarte departe de consulatul Romaniei, cel ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit pe avion, cu parinti divortati clarissima clarissima Sunt divortata si am o fetita de 13 ani, care la divort mi-a fost incredintata mie. Eu acum sunt in Germania, doresc sa ma stabilesc aici si fiica mea e in ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)