avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor neinsotit pe avion, cu parinti divortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor neinsotit pe avion, cu parinti divortati

Sunt divortata si am o fetita de 13 ani, care la divort mi-a fost incredintata mie. Eu acum sunt in Germania, doresc sa ma stabilesc aici si fiica mea e in Romania cu tatal ei. Vreau sa o aduc si pe ea aici dupa ce termina clasa a opta. I-am rezervat bilet de avion dus intors pt luna august, sa vina la mine in Germania. Tatal ei trebuie sa o duca la aeroport in Budapesta. De la 12 ani in sus nu mai e obligatorie calatoria minorului cu insotitor de bord, iar fiica mea e o fire independenta si curajoasa si doreste sa vina fara. Eu si tatal ei am fost de acord, mai ales ca e zbor direct, fara escala. Intrebarea mea e ce fel de acte trebuie eu sa fac, ca sa poata veni ea singura cu avionul, avand in vedere ca nu decoleaza din Romania, ci din Ungaria. Eu merg in Romania de Paste si pot sa ii fac atunci actele .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: clarissima , utilizator 12:54, 20 Februarie 2012
Avand in vedere ca fetita este incredintata dvs.. nu aveti nevoie de consimtamantului tatalui ei. In ceea ce priveste actele ce le aveti de intocmit pentru ca fetita sa poata calatori singura, ar fi indicat sa va adresati companiei de unde ati luat biletul pentru a nu avea surprize neplacute la imbarcare!
Trebuie sa va exprimati acordul in fata notarului ca minorul sa efectueze calatoria insotit de tatal sau in perioada de.. cu destinatia Germania. Tata va avea nevoie la iesirea din Romania si de hotararea de divort legalizata pt ca acel acord se bazeaza pe acea hotarare.


E o problema cu legea romana care zice ca minorii vor circula in strainatate insotiti si ca insotitorul nu are voie sa-l abandoneze, ori daca in aeroport in Budapesta nu-l preda nimanui...
De iesit, tata va iesi cu acordul dvs scris, mai departe, rezolvati cu acea companie aeriana
Multumesc mult.
Tatal iese cu fata din Romania cu acea procura notariala, dar mai departe din Budapesta nu stiu... Trebuie sa sun la compania aeriana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)
Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Procurã pentru minor pentru ieºirea din þarã fãrã însoþitor sztancs sztancs Buna ziua! am si eu mai multe nelamuriri poate ma ajuta cineva :) Momentan sunt in Germania,am facut o rezervare de bilet de avion pt fica mea de 10 ani cu ... (vezi toată discuția)