avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Declaratie de acord - calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Traduceri

Declaratie de acord - calatorie minor in strainatate

Buna ziua. Am 17 ani si vreau sa plec intr-un schimb de experienta in Franta.Tatal meu este in Spania si lucreaza foarte departe de consulatul Romaniei, cel mai aproape fiind la Madrid sau Bilbao. Daca imi scoate procura de la un notar din orasul in care este si sa o traduc in Romania si mama sa imi scoata una de la un notar din tara la aeroport pot merge cu ambele procuri si sa fie valabile? Multumesc
Da, dar pt a evita problemele este indicat ca in declaratii sa fie f clar specificat unde mergeti, pt ce perioada, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Alina Stroila, Avocat
1. Nu se dau procuri! Procura, mandatul se da pentru acte juridice, se numeste DECLARATIE ACORD!
2. Tatal dvs trebuie sa dea acea declaratie fie la Consulat , fie la un notar de acolo, sa o trimita in Tara in original, apostilata, se traduce si se legalizeaza traducerea la un notar in Romania.
3. Mama dvs da aceeasi declaratie aici in Romania la un notar
4. Acea declaratie trebuie sa cuprinda datele declarantului, mama , Tata, datele dvs din pasaport, cnp, serie nr pasaport, durata si scopul calatoriei, Tara de destinatie, mijlocul de transport, persoana care va insoteste cu date din. Bulletin sau pasaport.
In completarea informatiilor oferite de @Joha luati in considerare si faptul ca daca veti calatori singura, ambii parinti vor specifica in declaratie acest lucru, imputernicind astfel compania de zbor (conform biletului) sau pe cea cu a carui autobuz veti pleca. Atentie insa, numai cateva companii de zbor acorda servicii platite pentru minorii neinsotiti iar in ceea ce priveste calatoria cu autobuzul nu am cunostinta daca este posibi sa plecati singura.
Detalii si model declaratie in linkul urmator: [ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Buna seara, am o intrebare: sotul meu e in Germania si vreau sa plec cu fetita minora la el in vizita, dar nu am declaratia acord calatorie de la el. Daca o face el in Germania la consulat in ce limba se face? si daca se face in lb. romana, eu mai trebuie sa mai fac ceva cu declaratia aceea? adica s-o apostilez sau ceva?
anul trecut am avut o declarative facuta la noi la notar, a fost simplu..dar acum nu stiu ce trebuie sa fac.
Va rog sa ma lamuriti!
Multumesc!
Daca o da la Consulat nu trebuie apostilata! V o trimite asa cum este in Tara.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere si pasaport copil pe nume diferite nebuna_mica2007 nebuna_mica2007 Am o fetita de cinci ani care sa nascut in Romania,tatal maltez nefiind prezent la nastere am declarat copilul pe numele meu.Dupa un process de paternitate ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorilor din tara Andreea1995 Andreea1995 As dori sa ma ajuti cu cateva raspunsuri la intrebarile pe care doresc sa vi le adresez. Locuiesc in Romania si sunt minora. As dori sa plec impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)