avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriella28

Activitate Gabriella28

Răspuns la discuția Restituire taxa poluare
Multumesc inca o data pentru ajutor!O zi buna tuturor!
Răspuns la discuția Restituire taxa poluare
Multumesc:) Referitor la depreciere, am inceput sa caut decizii pronuntate in cauze similare, si in multe dintre ele apare urmatoarea fraza:
"S-a stabilit că art. 90 par. 1 trebuie interpretat ca interzicând o taxă atâta timp cât valoarea sa, determinată exclusiv prin raportare la caracteristicile tehnice ale autovehiculului (tipul motorului, capacitatea cilindrică) şi clasificarea din punct de vedere al poluării, este stabilită fără a se lua în calcul deprecierea autoturismului, de o asemenea manieră încât, atunci când se aplică autoturismelor second-hand importate din statele membre, aceasta excede valoarea taxei incluse în valoarea reziduală a unor autoturisme second-hand similare care au fost deja înregistrate în statul membru în care sunt importate (cauzele reunite C-290/05 şi c-333/05, Nàdasdi şi O.)."
Oare daca la calcularea taxei se ia in considerare deprecierea autoturismului, aceasta diminueaza sansele de a obtine restituirea taxei?
Răspuns la discuția Restituire taxa poluare
Multumesc pentru raspunsuri. Din cate am inteles, prin depreciere s-a obtinut o reducere a taxei, din cauza ca masina nu are ABS, airbag-uri etc. Exista un referat de calcul in acest sens, eliberat tot de ANAF. De aceea am intrebat daca se pot recupera si taxele astfel reduse.
Fratele meu locuieste in raza Curtii de Apel Targu - Mures.
Buna ziua!Fratele meu are o masina E2 de inmatriculat, cumparata din Germania. Conform deciziei de calcul eliberat de ANAF, a platit 1764 lei taxa poluare. Mentionez ca s-a facut depreciere. As dori sa incerc sa-i recuperez acesti bani. Are vreo relevanta ca s-a facut deprecierea? Ce parere aveti, am sanse de a recupera taxa?Multumesc
Bună ziua! O autoritate contractantă a atribuit prin licitaţie deschisă un contract de lucrări având ca obiect construirea unei săli de sport. Investiţia ulterior a fost preluată şi finalizată de către CNI. Totuşi au rămas nişte lucrări (utilităţi, dotări etc) care trebuie executate de către autoritatea contractantă, însă contractul iniţial este expirat. M-am gândit la aplicarea procedurii de negociere directă, iniţial la art. 122. lit. j. din OG34, am întrebat şi de la ANRMAP ca să fiu sigură, însă răspunsul a fost unul nerelevant, ceva de genul "să facem ce vrem" pe propria răspundere#-o. Oricum, se pare că nu îndeplinim condiţiile de la lit. j. Din câte am observat şi la "case mai mari" se aplică cu mare drag art. 122. lit.b (din motive tehnice, artistice etc. contractul poate fi atribuit numai unui singur operator economic). Este o problemă delicată, în această prevedere a ordonanţei intră practic şi situaţia prezentată, este o chestiune de interpretare. Ce părere aveţi? Să riscăm cu negociere directă sau mai bine să aplicăm procedura de cerere de ofertă?Vă mulţumesc!
Buna ziuaO instituie publica (comuna) doreste sa achizitioneze lucrari de extindere a retelei de utilitati publice. Poate participa la procedura o societate comerciala cu capital majoritar al comunei?Va multumesc
Răspuns la discuția RCA
Va multumesc mult pentru sfaturi! Sincer m-as multumi ca societatea sa-si execute in sfarsit obligatiile#-o Am optat pentru chemarea in garantie prin intampinare ....Sper sa iasa bine. O zi buna tuturor!
Discuție RCA
Bună ziua! Vă solicit ajutorul în următoarea problema: în decembrie anul trecut maşina firmei la care lucrez a lovit un alt autoturism. S-a rezolvat cu constatare amiabilă, stabilindându-se culpa exclusivă a angajatului nostru. Problema este că avem asigurare la Carpatica, care a respins dosarul de daună pe bine cunoscutul motiv că accidentul s-a întâmplat în cu totul alte împrejurări decât cele declarate. Având în vedere că au existat şi doi martori care puteau să confirme că nu exista absolut nici o intenţie de fraudă din partea noastră, am încercat rezolvarea pe cale amiabilă, bineînţeles fără rezultat. După aceea am făcut reclamaţie la CSA, la fel fără rezultat. Am fost daţi în judecată de către păgubit, pentru repararea prejudiciului cauzat. Trebuie să depunem întâmpinare şi întrebarea mea ar fi cum aş putea introduce în proces şi societatea de asigurări, pentru că mi se pare inadmisibil ca fiind vorba de un risc asigurat, societatea să scape aşa de uşor? Din câte am înţeles chemarea în garanţie nu ar fi o soluţie prea bună. Să invocăm oare lipsa calităţii procesuale a firmei noastre, având în vedere că există un contract de asigurare valabil?Vă rog ajutaţi-mă cu nişte sfaturi, mulţumesc anticipat!