avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Bună ziua! Vă solicit ajutorul în următoarea problema: în decembrie anul trecut maşina firmei la care lucrez a lovit un alt autoturism. S-a rezolvat cu constatare amiabilă, stabilindându-se culpa exclusivă a angajatului nostru. Problema este că avem asigurare la Carpatica, care a respins dosarul de daună pe bine cunoscutul motiv că accidentul s-a întâmplat în cu totul alte împrejurări decât cele declarate. Având în vedere că au existat şi doi martori care puteau să confirme că nu exista absolut nici o intenţie de fraudă din partea noastră, am încercat rezolvarea pe cale amiabilă, bineînţeles fără rezultat. După aceea am făcut reclamaţie la CSA, la fel fără rezultat. Am fost daţi în judecată de către păgubit, pentru repararea prejudiciului cauzat. Trebuie să depunem întâmpinare şi întrebarea mea ar fi cum aş putea introduce în proces şi societatea de asigurări, pentru că mi se pare inadmisibil ca fiind vorba de un risc asigurat, societatea să scape aşa de uşor? Din câte am înţeles chemarea în garanţie nu ar fi o soluţie prea bună. Să invocăm oare lipsa calităţii procesuale a firmei noastre, având în vedere că există un contract de asigurare valabil?Vă rog ajutaţi-mă cu nişte sfaturi, mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriella28 , utilizator 15:20, 25 Mai 2010
Avand o asigurare valabila la data evenimentului, dv. chemati in solidar firma de asigurari pentu acese lucruri. va recomand sa apelati si la ajutorul unui avocat si la cei doi martori pe care-i aveti si sigur veti avea sanse mari de castig. Va urez succes!
Singura solutie si cea mai buna, este chemarea in garantie(prin intampinare) a asiguratorului, care in fata probelor si a instantei de judecata, nu mai poate sa incerce sustragerea "motivata"!
Sper ca masina lovita nu apartine unui angajat al firmei;)
Cea mai buna solutie este chemarea in garantie a asiguratorului.
Ti-as recomanda sa-i tragi si o plangere penala pt abuz in serviciu, fals intelectual si tot tacamul celui/celor de la Kcarpatica care au semnat acte din care rezulta ceea ce spuneti dvs!
bob737 a scris:

Ti-as recomanda sa-i tragi si o plangere penala pt abuz in serviciu, fals intelectual si tot tacamul celui/celor de la Kcarpatica care au semnat acte din care rezulta ceea ce spuneti dvs!



Mare atentie. Plangerea penala poate avea efect de bumerang daca se dovedeste ca aceasta este calomnioasa.

Alte discuții în legătură

Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator mdrlucian mdrlucian Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)