avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator

Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte masini,care avea asigurare la carpatica.S-a intocmit proces verba la politie,au fost facute poze de inspector de daune,s-a reparat masina de o firma de service ce avea contract cu carpatica si am ridicat masina fara nici o obiectie.La 2 ani si ceva ma trezesc actionat in judecata ca si parat de catre firma care a facut reparatia deoarece nu si-au recuperat banii de la carpatica si,eu fiind beneficiarul reparatiei,sa-i recupereze de la mine.Totodata este actionata si carpatica in judecata de aceeasi firma de service pentru neplata.intrbarea mea este ce treaba am eu in toata afacerea asta de vreme ce masina a fost reparata si ridicata de la service fara probleme?Ce se intampla daca nu merg la proces sau cum pot face o intampinare ca sa nu mai fiu nevoit sa particip la proces?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:39, 4 Mai 2011
Depuneti o intampinare la care atasati cate probe aveti privind asiurarea si documentele de reparatie, specificand ca asiguratorul este chemat in garantie si doriti judecarea in lipsa.
E bine totusi, sa dati atentie cursului litigiului, mai ales ca nu cunoasteti de ce nu a platit Asiguratorul; se poate ca, dupa efectuarea reparatiei la vehiculul dvs. asiguratorul sa fi constatat ca asigurarea RCA al celui care v-a lovit nu este valabila , asta poate fi doar unul din motive, caz in care va trebui sa il chemati in garantie pe cel care v-a accidentat in 2008.
Cat priveste Service-ul, se poate indrepta direct impotriva dvs. , intrucat ati beneficiat de serviciile lor.
Eu as merg la proces si as contesta ca sunt de acord cu cererea dar obligatia de plata este direct obligata cde la asigurare sau fondului de garantare.
da, este normal sa te actioneze in solidar cu asiguratorul RCA. tu esti beneficiarul reparatiilor. faptul ca asiguratorul (carabulea=carpatica) nu a acordat despagubirea nu il poate opri pe reparator. Faza cea mai tare e ca prescriptia in asigurari e 2 ani (daca nu ma insel) spre deosebire de 3 ani termenul general si s-ar putea sa ramai singur in proces daca nu chemi in garantie pe cel care te-a lovit.
Atentie maaaare! ia-ti avocat ca te frigi!
Cei de la Carpatica au contract cu un nr. de 120 service-uri auto. Este firesc ca service-ul respectiv sa vrea sa-si recupereze prejudiciul, iar in aceasta situatie se justifica introducerea ta in cauza. Angajeaza-ti avocat cu experienta in dr. asigurarilor si iti vei recupera onorariul solicitand cheltuieli de judecata. Tinand cont ca s-a incheiat proces verbal la politie , acesta nu poata fi contestat asa cum se poate intampla cu amiabila. Un astfel de dosar nu are cum sa nu se castige. Trebuie verificat si daca cererea introductiva la instanta a fost sau nu tardiv introdusa, pentrui ca poate fi invocata si prescriptia. Nu te speria de aparatorii de la carpatica pentru ca nu ai de ce, si crede-ma stiu ce spun.

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul nu a platit la service-ul unde mi-am reparat masina si am fost dat in judecata Grigorescu Nelutu Grigorescu Nelutu Buna ziua, am si eu o problema si anume: in aug 2010 am fost lovit din spate in timp ce stationam la semafor; am facut constatarea amiabila cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)