avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul nu a platit la service-ul unde mi-am ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul nu a platit la service-ul unde mi-am reparat masina si am fost dat in judecata

Buna ziua, am si eu o problema si anume: in aug 2010 am fost lovit din spate in timp ce stationam la semafor; am facut constatarea amiabila cu cel care m-a lovit dupa care am fost la firma de asigurari unde cel care m-a lovit avea RCA-ul; la sediul firmei mi s-a facut constatarea daunelor si m-au trimis la un service cu care ei lucreaza sa imi repar masina; in aprox 3-4 zile mi-am luat masina din service reparata; dupa cateva luni de cand a fost facuta reparatia am primit o notificare de la service (de la sediu) cum ca figurez in evidentele lor contabile cu restanta de 3300 ron (atat a fost valoarea daunei provocate la masina mea) si ca sa achit aceasta suma in cel mai scurt timp; primind aceasta notificare am fost la service-ul local sa vad de ce imi trimit mie aceasta notificare deoarece plata o face asiguratorul (factura e pe numele meu dar la modalitati de plata scrie ca se face in 30 zile prin OP prin compania de asigurari ). Atunci am vb cu directorul de service si am fost linistit ca nu e nici o problema si ca notificarea a fost trimisa din greseala la mine (trebuia sa trimita la asigurator) - ce rau imi pare ca nu am raspuns in scris la acea notificare; astazi am primit de la judecatorie o citatie sa ma prezint peste o saptamana "CU COPIE ACTIUNE SI INSCRISURI, CU MENTIUNEA SA DEPUN INTAMPINARE LA TERMENUL STABILIT PENTRU JUDECATA"; acum eu sunt dat in judecata desi sunt tert in problema asta, service-ul nu trebuia sa sesizeze prima data CSA? de ce sunt chmeat eu in judecata pt ca asiguratorul nu a platit (e adevarat ca suntem citati in proces atat eu cat si asiguratorul). Va intreb ce ar trebui sa fac peste o saptamana? cum ar trebui si ce inseamna intampinarea mai exact? ce baza juridica am sa spun ca eu nu sunt vinovat in treaba asta (pur si simplu am fost la asigurator care m-au trimis la service sa imi repare masina, nu m-am dus eu la service sa repar masina si nu am scris ca platesc in caz ca asiguratorul nu o face - daca o reparam singur o faceam cu maxim 25% din valoarea facturii). Acum as vrea sa dau si eu in judecata si sa cer daune morale daca nu se rezolva totul la termenul de peste o saptamana. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Grigorescu Nelutu , utilizator 13:30, 21 Aprilie 2012
Va sfatuiesc sa faceti o intampinare...Întâmpinarea trebuie să cuprinsă aceleaşi elemente ca şi o cerere de chemare în judecată, excepţiile de procedură pe care înţelegeţi să le ridicaţi la cererea reclamantului, răspunsul la pretenţiile în fapt şi în drept formulate de acesta, dovezile prin care vă apăraţi împotriva acestora şi semnătura dumneavoastră.

Ca şi în cazul cererii de chemare în judecată, întâmpinarea trebuie depusă în atâtea exemplare câţi reclamanţi sunt în cauză, plus un exemplar pentru instanţă. Dacă în cauză aveţi calitatea de pârât alături de alte persoane, puteţi depune o singură întâmpinare pentru toţi pârâţii sau numai pentru cei care doresc să o formuleze.

Întâmpinarea poate fi depusă cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată.

În situaţia în care nu aţi depus întâmpinare, la prima zi de înfăţişare, instanţa vă va pune în vedere să arătaţi excepţiile, dovezile şi mijloacele de apărare la cererea formulată de reclamant. La solicitarea dumneavoastră, instanţa vă poate acorda un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării.
mutlumesc mult pentru raspuns;
In intampinare chemati in solidar asiguratorul RCA al celui vinovat de accident si care v-a trimis la service. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta iar cheltuielile de judecata le va cere avocatul de la asiguratorul RCA.
Buna ziua, intampin si eu aceiasi problema ca si domnul de mai sus, am fost dat in judecata de catre service-ul auto la care mi-a fost reparata masina deoarece Carpatica nu a platit, eu nefiind cel vinovat si asigurat la ei, accidentul a fost produs in anul 2009 prin noiembrie,masina mi-a fost reparata si data, in ianuarie 2011 am fost chemat la conciliere de catre service care m-au trimis la asigurari, cei de la asigurari au spus ca a fost platita o parte din suma, iar cei de la service au negat si au spus ca nu au primit nici un ban, le-am raspuns ca nu am nici o implicare si ca trebuie sa se rezolve intre service si asigurari. In iunie 2011 am primit citatie ca sunt trimis in judecata, am angajat un avocat sa faca intampinarea si toate procedurile aferente, la sfarsitul anului avocatul ma anunta ca am pierdut procesul deoarece factura a fost pe numele meu si ca sunt beneficiarul lucrarii de reparatie, am ramas inlemnit deoarece avocatul m-a asigurat ca nu vom avea probleme, hotararea fiind obligarea la plata sumei respective plus DOBANZILE aferente calculate cu rata inflatiei si numai stiu ce,suma ajungand sa fie de 3 ori mai mare fata de cea initiala.
Daca ati mai intalnit asemenea caz si ce ma sfatuiti sa fac in continuare , doresc sa angajez alt avocat care sa faca recurs la aceasta hotarare.
Astept pareri si indrumari in acest caz va rog frumos cum ar putea sa se rezolve aceasta problema!
In mod normal nu trebuia sa pierdeti, parerea mea este ca avocatul nu si-a facut treaba calumea. Eu inainte de primul termen de judecata am reclamat scris asiguratorul la CSA ( comisia de supraveghere al asigurarilor ), am primit de la acestia un raspuns scris ca au fost in control, i-au amendat si obligat sa faca plata facturii. Dupa ce plata a fost facuta mi-au comunicat ca asiguratorul a platit la service. De aici a fost simplu in instanta, m-am reprezentat singur ( de fapt nu au mai venit nici avocatul service-ului nici avocatul asiguratorului). Luna asta mai am inca un termen de judecata, judecatoarea mi-a spus doar sa vin cu dovada de la service ca plata s-a facut ( nu era suficienta informatia de la CSA ). Service-ul nici macar nu a timbrat actiunea, asta e si motivul principal pentru care nu am terminat judecata la primul termen. In mod normal aveti dreptul sa faceti recurs ( in timpul legal de la pronuntarea / instiintarea instantei ). Este strigator la cer daca ati pierdut acest proces... din pacate instantele nu isi fac intotdeauna treaba, avocatii la fel ( doar iau banii degeaba ).

Alte discuții în legătură

Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator mdrlucian mdrlucian Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte ... (vezi toată discuția)
Rca nu plateste Miha1876 Miha1876 va rog sa ma ajutati cu o intrebare. firma de asigurari rca a celui care mi-a lovit masina nu plateste, sustine mincinos ca nu s-a intamplat acidentul. nu m-au ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)