avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator

Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte masini,care avea asigurare la carpatica.S-a intocmit proces verba la politie,au fost facute poze de inspector de daune,s-a reparat masina de o firma de service ce avea contract cu carpatica si am ridicat masina fara nici o obiectie.La 2 ani si ceva ma trezesc actionat in judecata ca si parat de catre firma care a facut reparatia deoarece nu si-au recuperat banii de la carpatica si,eu fiind beneficiarul reparatiei,sa-i recupereze de la mine.Totodata este actionata si carpatica in judecata de aceeasi firma de service pentru neplata.intrbarea mea este ce treaba am eu in toata afacerea asta de vreme ce masina a fost reparata si ridicata de la service fara probleme?Ce se intampla daca nu merg la proces sau cum pot face o intampinare ca sa nu mai fiu nevoit sa particip la proces?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:39, 4 Mai 2011
Aceeasi problema o am si eu, in 2010 am fost implicat intr-un accident, respectivul a fugit de la locul faptei. dupa alergaturi pe la politie timp de doua saptamani am reusit sa dau de el. Si-a recunoscut fapta, numai ca in momentul accidentului acesta nu avea permis de conducere intrucat il avea suspendat pentru alcool. Politia mi-a dat o scrisoare catre firma de asigurari, acestia au acceptat, mi-au reparat masina dar luna trecuta m-am trezit acasa cu o invitatie la conciliere. Eu intre timp am depus o sesizare la CSA dar pentru cei de acolo este totul pe roz. Am vorbit si cu un avocat, si acesta la randul lui a luat legatura cu cei de la CSA si chiar le-a dat dreptate. Nu stiu ce sa mai cred. Pe de alta parte am aflat ca asiguratorul are un contrct direct cu service-ul dar asta nu ii determina cu nimic sa plateasca mai repede. Mai mult de atat service-ul nuci macar nu trebuia sa-mi dea masina pana ce nu aveau banii in cont. Repet, nu stiu ce sa mai cred. Astept din zi in zi citatia. Evident ca este vorba de euroins, despre care am aflat ca sunt in insolventa.
astept sfaturi si pareri
Raspunsul celor de la carpatica a fost ca li s-a parut prea mare suma de plata.Cum pot formula intampinarea ca sa-l chem in garantie pe cel vinovat de comiterea accidentului?
INTERVENTIE MODERATOR

@aurelianct

Va rog ca pentru problema dvs. sa deschideti un subiect separat si sa-l stergeti pe cel care l-ati postat.
Va multumesc.

Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul nu a platit la service-ul unde mi-am reparat masina si am fost dat in judecata Grigorescu Nelutu Grigorescu Nelutu Buna ziua, am si eu o problema si anume: in aug 2010 am fost lovit din spate in timp ce stationam la semafor; am facut constatarea amiabila cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)