avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp?

Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 zile.S-a respins dosarul pe despagubire RCA cum ca nu sunt complementare loviturile.E posibil ca cel care m-a lovit sa-si mai fi indreptat putin masina inainte de poze dat fiind ca inspectorul de la daune ne-a chemat dupa 3 zile la poze.In actiunea in pretentii ma indrept catre Carpatica in solidar cu persoana fizica sau doar impotriva Carpatica si persoana care m-a lovit o aduc martor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:00, 3 Mai 2011
Este tipic pentru acesta companie de asigurari sa respinga dosarele de dauna motivate in astfel de mod.
In aceasta situatie va recomand sa contactati un avocat pentru actiune in instanta direct catre compania de asigurari si cu introducerea in cauza a soferului vinovat de producerea accidentului. Actiunea o depuneti la instanta domiciliului dv.
Totusi va trebui sa va inarmati cu multa rabdare: instanta da termene fff lungi.
Insa va sfatuiesc: nu renuntati!
Actiunea in instanta este singura cale care va poate rezolva problema. Dar pana in instanta chemati asiguratorul la conciliere si faceti-i precizare ca in instanta va plati pe langa despagubire si cheltuieli de judecata si penalitati de intarziere. Apoi mai depuneti si o plangere la CAS chiar daca fara sorti de izbanda pt ca in instanta plangerea si chemarea la conciliere vi le vor cere obligatoriu. In final angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele pt ca va fi mult de asteptat si multi nervi cu acest asigurator.
Actionati societatea Carpatica in judecata, dar numai dupa ce-i convocati la conciliere in vederea incercarii rezolvarii litigiului pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Recuperare paguba irbo irbo buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru ... (vezi toată discuția)
M-a lovit o persoana care avea carnetul suspendat Kl4rys Kl4rys Buna ziua! Circulam pe un drum judetean, un tip a iesit de pe o ulita din stanga mea. Ne-am lovit, nu au fost vatamari corporale, ne-am inteles sa facem ... (vezi toată discuția)