avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Negociere directa?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Negociere directa?

Bună ziua! O autoritate contractantă a atribuit prin licitaţie deschisă un contract de lucrări având ca obiect construirea unei săli de sport. Investiţia ulterior a fost preluată şi finalizată de către CNI. Totuşi au rămas nişte lucrări (utilităţi, dotări etc) care trebuie executate de către autoritatea contractantă, însă contractul iniţial este expirat. M-am gândit la aplicarea procedurii de negociere directă, iniţial la art. 122. lit. j. din OG34, am întrebat şi de la ANRMAP ca să fiu sigură, însă răspunsul a fost unul nerelevant, ceva de genul "să facem ce vrem" pe propria răspundere#-o. Oricum, se pare că nu îndeplinim condiţiile de la lit. j. Din câte am observat şi la "case mai mari" se aplică cu mare drag art. 122. lit.b (din motive tehnice, artistice etc. contractul poate fi atribuit numai unui singur operator economic). Este o problemă delicată, în această prevedere a ordonanţei intră practic şi situaţia prezentată, este o chestiune de interpretare. Ce părere aveţi? Să riscăm cu negociere directă sau mai bine să aplicăm procedura de cerere de ofertă?Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: LIUTA , utilizator 20:29, 24 Iunie 2010
aplicati o procedura competitiva. nu vad ce motive tehnice puteti invoca pt. aplicarea unei negocieri.
cererea de oferta e, dupa mine, o solutie mai buna, asta ca sa dormiti linistita timp de 2 ani cat raspundeti in fata ANRMAP-ului.

10 zile de la publicare pana la deschidere nu e mult, si, daca faceti cu finalizare electronica si aveti mai multi ofertanti calificati obtineti si un pret bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere fara publicare de anunt ianis31 ianis31 Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice joe17 joe17 Achizitii: avem de inchiriat un program informatic si vrem sa facem [b]Negociere fara publicarea unui anunt de participare[/b]. Legea (OUG 34/2006) spune ca : ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)