Bună ziua! O autoritate contractantă a atribuit prin licitaţie deschisă un contract de lucrări având ca obiect construirea unei săli de sport. Investiţia ulterior a fost preluată şi finalizată de către CNI. Totuşi au rămas nişte lucrări (utilităţi, dotări etc) care trebuie executate de către autoritatea contractantă, însă contractul iniţial este expirat. M-am gândit la aplicarea procedurii de negociere directă, iniţial la art. 122. lit. j. din OG34, am întrebat şi de la ANRMAP ca să fiu sigură, însă răspunsul a fost unul nerelevant, ceva de genul "să facem ce vrem" pe propria răspundere#-o. Oricum, se pare că nu îndeplinim condiţiile de la lit. j. Din câte am observat şi la "case mai mari" se aplică cu mare drag art. 122. lit.b (din motive tehnice, artistice etc. contractul poate fi atribuit numai unui singur operator economic). Este o problemă delicată, în această prevedere a ordonanţei intră practic şi situaţia prezentată, este o chestiune de interpretare. Ce părere aveţi? Să riscăm cu negociere directă sau mai bine să aplicăm procedura de cerere de ofertă?Vă mulţumesc!
cererea de oferta e, dupa mine, o solutie mai buna, asta ca sa dormiti linistita timp de 2 ani cat raspundeti in fata ANRMAP-ului.
10 zile de la publicare pana la deschidere nu e mult, si, daca faceti cu finalizare electronica si aveti mai multi ofertanti calificati obtineti si un pret bun.
Achizitii publice
joe17
Achizitii: avem de inchiriat un program informatic si vrem sa facem [b]Negociere fara publicarea unui anunt de participare[/b]. Legea (OUG 34/2006) spune ca : ... (vezi toată discuția)