avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Negociere fara publicare de anunt
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Negociere fara publicare de anunt

Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare doar pt 40% din drum. Pot sa demarez procedura de negociere fara publicare de anunt, conf. art 122, litera i, si sa refac documentatia initiala (studiu de fezabilitate/DALI), prin impartirea drumului in 2 sau 3 tronsoane, pentru a putea sa ma incadrez in banii pe care ii am la dispozitie?
Precizez ca negocierea se va face cu contractantul initial, iar procedura initiala de acordare a contractului a fost cere de oferta.
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 23:35, 8 Decembrie 2010
cred ca mai degraba ati putea invoca art. 122 litera b, protectia unor drepturi de exclusivitate. SF-ul pana la urma este o idee, o munca de creatie, si pot fi invocate drepturi de exclusivitate asupra ideii respective. Dar .... e cam la limita.
Completare: la art 122 litera i se impune conditia ca "lucrările sau serviciile suplimentare/adiţionale nu pot fi, din punct de vedere tehnic şi economic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul iniţial, sunt strict necesare în vederea îndeplinirii acestuia" si nu prea va incadrati aici - serviciile pot fi separate de contractul initial.
Sa presupunem ca gasim motivatia ca nu sunt separabile, intrebare e:
Avand in vedere ca a fost finalizat contractul initial si s-a facut receptia cu Proces verbal de receptie, mai pot eu sa aleg negociere fara publicare, conf. art 122, lit i?
Nu. Si in completarea raspunsului precedent nici circumstantele neprevazute nu pot fi motivate,,,
in urma unei discutii cu directia tehnica mi s-a spus ca in articolul 122 lit. i nu se specifica in mod expres faptul ca acel contract initial a fost finalizat, ci doar ca lucrarile suplimentare/aditionale devin necesare pentru indeplinirea contractului initial, or pentru serviciile de proiectare indeplinirea in totalitate a obligatiilor contractuale se incheie la finalizarea investitiei pentru care au fost realizate studiile si proiectul tehnic, adica la semnare procesului verbal de finalizare a lucrarilor!

Alte discuții în legătură

Lucrările suplimentare depasesc cele 20% din valoarea contractului atribuit initial oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - recent am incheiat un Contract de executare lucrari la un imobil - ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)