avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Negociere fara publicare de anunt
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Negociere fara publicare de anunt

Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare doar pt 40% din drum. Pot sa demarez procedura de negociere fara publicare de anunt, conf. art 122, litera i, si sa refac documentatia initiala (studiu de fezabilitate/DALI), prin impartirea drumului in 2 sau 3 tronsoane, pentru a putea sa ma incadrez in banii pe care ii am la dispozitie?
Precizez ca negocierea se va face cu contractantul initial, iar procedura initiala de acordare a contractului a fost cere de oferta.
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 23:35, 8 Decembrie 2010
Completare: Conform celor afirmate mai sus, avem 2 situatii:
1. contract initial finalizat - se incheie un nou contract in conditiile invocat de acest articol
2. contract nefinalizat - se incheie un act aditional la contractul initial in aceleasi conditii cumulative ale articolului invocat mai sus.
Concluzie - pentru serviciile de proiectare se poate uza de acest articol 122 lit i pentru negociere fara publicare de anunt
Daca contractul este finalizat, in ce scop contractati lucrarile suplimentare?
Obiectivul lucrarilor unui contract sunt stabilite cu ocazia atribuirii contractului. Lucrarile suplimentare in sensul art 122 lit.i pot fi achizitionate numai in vederea indeplinirii contractului initial .
Art.122 lit.i :"atunci când este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză, şi numai dacă se respectă, în mod cumulativ, următoarele condiţii:..."
Interpretarea art 122 lit.i se face in intregul, justificarea circumstantelor trebui sa indeplineasca toate cerintele textului de lege, in caz contrar .....
raman totusi la parea mea, si anume ca motivata NFP-ului poate fi "atunci cind din motive tehnice, artistice........" - art 122 lit b.
La litera i se specifica: "..au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză..", ori scopul contractului a fost indeplinit - s-a proiectat un drum.
Pot fi invocate si motive tehnice (baza de date cu masuratorile efectuate care este la proiectantul initial, cunoasterea in detaliu a elementelor proiectului si alte .... povesti de genul asta, timp relativ redus de executie a noului serviciu - alt operator ar avea nevoie de un timp de studiu a proiectului initial si a conditiilor din teren, conditii avantajoase - proiectantul initial nu va percepe un tarif pentru executia unor noi masuratori in teren deoarece le-a efectuat anterior, etc.....)
Asta e opinia mea.........
Cititi cu atentie finalul de la 122 lit.b ......daca din motive.... pot fi atribuite numai acelui contractant. Daca credeti ca nimeni altcineva nu poate presta serviciile respective ....
Proiectarea initiala dupa receptionare este proprietatea autoritatii contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrările suplimentare depasesc cele 20% din valoarea contractului atribuit initial oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - recent am incheiat un Contract de executare lucrari la un imobil - ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)