avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional si negociere fara publicare?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional si negociere fara publicare?

Buna ziua,

Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de licitatie deschisa off line. Contractul a fost incheiat pe o durata 6 luni din septembrie 2009 pana in martie 2010. Datorita timpului friguros operatorul economic a facut catre AC o adresa prin care suspenda lucrarile pe perioada decembrie 2009 - februarie 2010.

Banii pentru executia acestei lucrari sunt alocati prin Hotarare de Guvern si vin in transe.

Pe parcursul derularii contractului s-a ivit o lucrare suplimentara, respectiv un al 3 put forat.

Initial in fisa de date nu s-a prevazut faptul ca: "Daca pe parcursul execuției se va ivi necesitatea executării unor faze de lucrări care nu au putut fi prevăzute inițial, se optează pentru executarea acestora în baza art. 122 din OUG nr. 34/2006".

Daca nu a fost prevazut acest lucru in fisa de date se poate suplimenta contractul? Se va suplimenta prin act aditional care sa nu depaseasca 50% din valoarea initiala a contractului sau se realizeaza prin negociere fara publicare?

In cazul negocierii fara publicare care sunt pasii de urmat?

Astept va rog un raspuns cum trebuie procedat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 00:18, 26 Aprilie 2010
Nu este obligatorie prevederea in documentatie pt. contractareaunor lucrari suplimentare in baza art. 122 lit. i). Pt negociere este esentiala nota justificativa in care motivati cu lux de amanunte de ce este necesara aplicarea unei asemenea proceduri si totodata precizati temeiul legal in baza caruia se face procedura. Apoi, se intocmeste documentatia descriptiva care se transmite ofertantului, se invita ofertantul la negociere, se incheie un proces verbal de negociere, se invita ofertantul la incheierea contractului/actului aditional si se transmite anuntul de atribuire.
Atentie selectarea procedurii se avizeaza daca circumstantele de natura tehnica si/sau economica se incadraeaza in circumstantele art. 122 aferent fiecarui caz specificat pentru negocierea fara anunt.
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru maxumaxu


Imi puteti lasa o adresa de email sau de mess?
Multumesc
Si! Atentie nu suplimentati contractul in sensul completarii investitiei. Este o alta achizitie un alt put. Este obiect distinct . Lucrarile suplimentare - aditionale la contractul initial se fac doar in scopul finalizarii lucrarilor contractate initial .
De exemplu: la unul din cele doua puturi contractatate initial cand s-a sapat s-a constatat datorita unor circumstante neprevazute ca pentru finalizarea acelui put mai sunt nevoie de lucrari in sensul suplimentarii de cantitati sau a unor lucrari care chiar nu au facut obiectul contractului initial si sunt strict necesare executarii acelui put.
Un al treilea put in opinia mea nu constituie o lucrare suplimentara in vederea finalizarii lucrarilor contractate initial. De altfel acest put poate fi separat tehnic si economic de contractul initial ceea ce contravine unei conditii prevazute la art 122 lit. i din OUG 34/2006 ( vezi exemplu si in Manualul operational ANRMAP)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
viorell2004, utilizator

Alte discuții în legătură

Act aditional sarm07opr sarm07opr In cazul atriburii unei lucrari prin procedura ~cerere de oferta~ s-a incheiat contractul cu firma castigatoare si s-au executat lucrarile solicitate. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Produse-achizitii publice pincag pincag Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Negociere fara publicare de anunt ianis31 ianis31 Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare ... (vezi toată discuția)