avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional

In cazul atriburii unei lucrari prin procedura ~cerere de oferta~ s-a incheiat contractul cu firma castigatoare si s-au executat lucrarile solicitate. Valoarea estimata a lucrarilor a fost publicata in documentatia de atribuire insa s-a licitat la o valoare mai mica. Autoritatea contractanta doreste sa achizitioneze aceleasi lucrari prin incheierea unui act aditional cu acelasi operator economic, in conditiile OUG 34, valoarea actului aditional fiind sub 20% din valoarea contractului initial. Va rog sa-mi spuneti daca pentru continuarea lucrarilor prevazute in actul aditional trebuie sa cer aprobare la UCVAP?
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 15:53, 25 Februarie 2013
Nu este necesara nici o aprobare de la UCVAP ci numai o instiintare a acestora, conform prevederilor art. 5 alin (1) din OUG 30/2006. Din ce ati prezentat, nu cred ca se justifica achizitia prin aplicarea negocierii, conform prev art. 122 lit. i din OUG 34/2006, deoarece conditia de baza, pe langa celelalte conditii, este ca lucrarile suplimentare/aditionale sa devina necesare ca urmare a unor circumstante imprevizibile. Nu are nici o importanta faptul ca s-a licitat la o valoare mai mica si nici daca pe parcursul derularii contractului s-a renuntat la o parte dintre lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional say say Pot face act aditional de suplimentare de cantitate, la un contract atribuit in urma unei licitatii deschise. Initial s-a licitat numai o cantitate de 500 de ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)