avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional

Pot face act aditional de suplimentare de cantitate, la un contract atribuit in urma unei licitatii deschise. Initial s-a licitat numai o cantitate de 500 de bucati de X si acum un laborator are nevoie de mai mult X.
Mentionez ca in caietul de sarcini nu s-a prevazut posibilitatea suplimentarii cantitatii ci doar in contract (prin act aditional pentru modificare clauze, nu neaparat cantitate, pret).
Deci, pot suplimenta cantitatea la acelasi pret sau nu si care este textul in OUG 34/2006, 925/2006
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 23:17, 3 Octombrie 2009
Daca in contractul atribuit este clauza prin care din motive neimputabile vreunei parti este necesara modificarea acestuia, puteti face o aditie in sensul dorit de d-voastra.
Adica sa inteleg ca daca nu exista aceasta clauza sub nicio forma nu pot face act aditional in plus sau in minus fata de ce am licitat?
Vreau textul legal, va rog, lucrurile nu sunt prea clare.
Vezi art. 122 lit. j din OUG 34/2006.
Poti suplimenta cu pana la 50%
Art 122 lit. i)
i) atunci când este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză, şi numai dacă se respectă, în mod cumulativ, următoarele condiţii:@
- atribuirea să fie făcută contractantului iniţial;
- lucrările sau serviciile suplimentare/adiţionale nu pot fi, din punct de vedere tehnic şi economic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul iniţial, sunt strict necesare în vederea îndeplinirii acestuia;
- valoarea cumulată a contractelor care vor fi atribuite şi a actelor adiţionale care vor fi încheiate pentru lucrări şi/sau servicii suplimentare ori adiţionale nu depăşeşte 50% din valoarea contractului iniţial;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare valoare contract achizitie publica mefistos mefistos Imi puteti spune va rog in ce conditii se poate suplimenta valoarea si termenul unui contract de achizitie servicii? In data de 2006 o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Produse-achizitii publice pincag pincag Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Act aditional sarm07opr sarm07opr In cazul atriburii unei lucrari prin procedura ~cerere de oferta~ s-a incheiat contractul cu firma castigatoare si s-au executat lucrarile solicitate. Valoarea ... (vezi toată discuția)