Buna ziua,
Am o intrebare daca se poate!. Tatal meu fiind la o varsta inaintata a hotarat ca sa nu fie probleme dupa plecarea sa din aceasta lume sa hotarasca impreuna cu noi copii (suntem 2) de comun acord sa cedeze bunurile sale. Am hotarat ca mie sa imi revina un teren intravilan iar restul gospodaria+terenul aferent fratelui meu care si locuieste cu parintii.
Intrebare: - cum sa procedez ca taxele notariale sa fie cat mai mici prentru acest transfer de proprietate si cum se procedeaza (ceva de genul donatie?).
Mentionez ca tatal meu detine titlu de proprietate de terenurile pe care le are in posesie iar pentru cele din intravilan (terenul destinat mie si cel pe care se afla gospodaria) este facuta intabularea ca parcele separate (intabularea a fost facuta acum 2 ani in urma).
Care ar fi taxele notariale?
De asemenea mentionez ca intre mine si fratele meu nu vor fi divergente in privinta repartizarii bunurilor.
Multumesc mult!
Cu stima Mara A
Ma adresez cu respect d-rei Oanaraloka care am observat ca a mai raspuns la intrebari pe aceiasi tema aici pe forum.
Intrebare: - Daca am platit taxa de prima inmatriculare in luna noiembrie 2008 pentru inmatricularea unui autovehicol cumparat din strainatate (UE) am castig de cauza pentru o actiune de restituire tardiva (ma refer la timpul prezent mai 2010) a acestei taxe in instanta?
Multumesc mult!
Mara A