avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate

Buna ziua,
Am o intrebare daca se poate!. Tatal meu fiind la o varsta inaintata a hotarat ca sa nu fie probleme dupa plecarea sa din aceasta lume sa hotarasca impreuna cu noi copii (suntem 2) de comun acord sa cedeze bunurile sale. Am hotarat ca mie sa imi revina un teren intravilan iar restul gospodaria+terenul aferent fratelui meu care si locuieste cu parintii.
Intrebare: - cum sa procedez ca taxele notariale sa fie cat mai mici prentru acest transfer de proprietate si cum se procedeaza (ceva de genul donatie?).
Mentionez ca tatal meu detine titlu de proprietate de terenurile pe care le are in posesie iar pentru cele din intravilan (terenul destinat mie si cel pe care se afla gospodaria) este facuta intabularea ca parcele separate (intabularea a fost facuta acum 2 ani in urma).
Care ar fi taxele notariale?
De asemenea mentionez ca intre mine si fratele meu nu vor fi divergente in privinta repartizarii bunurilor.
Multumesc mult!
Cu stima Mara A
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:02, 26 Mai 2010
Sugestia mea este ca tatal sa vanda, nu sa doneze copiilor sai acea parte de avere pe care considera a posibil a o imparti asa cum doreste.
Argumentele sunt acelea ca si donatia si vanzarea presupun transferul dreptului de proprietate, iar costurile notariale si celelalte taxe sunt aproximativ egale.
In schimb atat testamentul cat si donatia pot fi mult mai usor desfiintate, pe cand vanzarea este aproapte imposibil de desfiintat.
Taxele notariale le puteti afla numai de la un notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie amliw amliw Am primit 1000mp teren intravilan ca donatie cu acte notariale de la tatal meu in anul 2009, as vrea sa incep constructia unei case pe acel teren, intrebarea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare donatie casa plus costuri andra_alexandra andra_alexandra As vrea sa stiu de ce acte am nevoie , ca mama mea sa treaca casa pe numele meu prin donatie, sau cum e mai simplu,dar si cat ma costa toata aceste ... (vezi toată discuția)
Trecerea proprietatii respectiv teren intravilan de la parinti la copil ele-ion ele-ion Eu doresc sa donez/transfer proprietatea unor terenuri intravilane fiiului meu unic fara conditionari. Si tatal lui(sotul meu) este de acord. Care este forma ... (vezi toată discuția)