avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Am primit 1000mp teren intravilan ca donatie cu acte notariale de la tatal meu in anul 2009, as vrea sa incep constructia unei case pe acel teren, intrebarea mea este:
1. Poate fi atacata aceasta donatie de catre fratele meu? parintii traiesc (si mama si tata)
2.As putea schimba actul de donatie in act de proprietate?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:34, 17 Februarie 2014
Si actul de donatie este act de proprietate. Nu aveti ce schimba.
Contractul de donatie este translativ de proprietate ca si contractul de vanzare cumparare, intretinere, renta viagera.
Donatia poate fi supusa reductiunii si raportului la decesul parintilor dvs daca incalca rezerva succesorala a fratelui dvs, rezerva legala de la care dispunatorul nu se poate abate .Aceasta reductiune poate fi ceruta, nu este in mod obligatoriu ceruta, de fratele dvs in cadrul dezbaterii succesorale dupa parintii dvs. Daca parintii dv mai au si alt imobil de valoare egala sau cat de cat apropiata sa i doneze si fratelui dvs acel imobil mentionandu se ca ati fost gratificati ambii copii. Astfel nu veti ma putea cere niciunul reductiunea si raportul donatiilor. Donatia este scutita de raport?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)