As vrea sa stiu de ce acte am nevoie , ca mama mea sa treaca casa pe numele meu prin donatie, sau cum e mai simplu,dar si cat ma costa toata aceste acte.
Nu e vorba ce e mai simplu, important este ce doriti dvs., vanzare cumparare sau donatie. Daca sunteti casatorita, prin donatie puteti dobandi bunul in proprietate exclusiva, in timp ce prin vanzare il dobanditi impreuna cu sotul dvs. Pe de alta parte, donatia poate fi atacata de frati, daca ar exista o conjunctura in acest sens. Iar pentru a afla costurile tranzactiei, trebuie sa va adresati notarului public cu actul de proprietate al casei, planurile cadastrale, incheierea de intabulare....
Trebuie sa oferi mai multe informatii pentru a putea primi un raspuns multumitor.
1.Ai spus doar de mama ta si ca nu ai frati. De tatal tau nu ai specificat nimic. Este viu sau decedat, impreuna sau divortati. Figureaza si el in actele de proprietate? Cum a fost dobandit imobilul.
2.Din cate stiu nu mai exista varianta donatie la imobile.
3.Cat costa transferul de proprietate depinde de valoarea apartamentului in primul rand. Valoare regasita in listele notarilor, in functie de anul constructiei, suprafata, zona.
Tata nu are nici o legatura cu noi , de aceea nu l-am mentionat, nu vreau decat sa trec apartamenul mamei pe numele meu , nu mai exista nimeni implicat.
Pentru o valoare a apartamentului de 30.000 euro taxele si impozitul sunt in jur de 1.000 euro.
Acte necesare: titlu de proprietate, certificat fiscal (cu impozitele platite la zi), schita cadastrala, intabularea, adeverinta de la asociatia de proprietari.
Donatie teren
sorana_g
in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie ... (vezi toată discuția)