avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LOCUINTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LOCUINTA

Cat este tariful pentru a trece un apartament de pe un nume pe altul?
Cel mai recent răspuns: criss1122 , utilizator 11:02, 14 Martie 2010
depinde de act, depinde de notar, depinde de valaorea locuintei, de zona. de.., de..., de..., de...:)
act persoana fizica -persoana fizica, de la tata la fica, apartamentu costa 40 000 Euro, si ce acte trebuie pt a realiza transferul de pe un nume pe altul
mergeti la un notar si interesati-va . el o sa va zica despre toate actele de care aveti nevoie.
multumesc frumos
va trebuie actul din care rezulta proprietatea tatalui asupra apartamentului.. dar daca a fost cumparat impreuna cu sotia lui, trebuie sa fie si ea de acord cu vanzarea.. daca e bun dobandit inainte de casatorie e bun propriu al tatalui, deci numai e cazul.. daca mama a decedat, trebuie facuta succesiunea si pe langa sotul supravetuitor mai trebuie sa vina si copii toti la mostenirea mamei.. dvs.. dati prea putine amanunte despre situatia de fapt.. e fffffff mult de vorbit de situatii si situatii.. daca sunt mai multi copii, tatal chiar daca vinde numai unei fiice.. ceilalti copii pot ataca vanzarea.. de aceea nu se face nici donatie nici vanzare.. trebuie facut contract de intretinere.. si ala costa cat va zice notarul.. dar in prealabil trebuie sa aveti cadastrul si intabularea... si tatal daca e peste 60 ani, trebuie si certificat de la medicul legist ca e sanatos la cap.. vanzare se paote face doar daca vin si ceilalti copii si isi dau acceptul in mod expres la vanzare.. vedeti? cat e de vorbit? si inca nu am terminat.. duceti va la notar si va spune notarul ce si cum.. sau platiti un avocat care va studieze situatia si sa va zica cum e mai bine sa procedati

Alte discuții în legătură

Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil+teren GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU CA ACTE IMI TREBUIE LA VANZAREA UNUI IMOBIL +TEREN SI CE TAXE PLATESC CA VANZATOR. MENTIONEZ CA DETIN SUCCESIUNEA SI CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ... (vezi toată discuția)