AS DORI SA STIU CA ACTE IMI TREBUIE LA VANZAREA UNUI IMOBIL +TEREN SI CE TAXE PLATESC CA VANZATOR. MENTIONEZ CA DETIN SUCCESIUNEA SI CERTIFICATUL DE MOSTENITOR IMPREUNA CU SORA SI MAMA MEA , CARE SUNT DE ACORD CU VANZAREA
Un raspuns ferm nu poate fi dat, intrucat costul unei tranzactii depinde de localitatea unde se afla situat imobilul, de valoarea lui, de faptul daca exista schita cadastrala si daca ati intabulat imobilul, etc.
mergeti la mai multi notari si cereti sa vi se faca un calcul. La instrainare, avand in vedere ca sunteti mai multi proprietari, va veti prezenta toti in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare.
Aveti nevoie de actele de proprietate, certificat fiscal si extras de carte funciara (pe care il solicita notarul la care urmeaza sa se autentifice vanzarea-cumpararea).
Ca si vanzator aveti de achitat impozitul pe transferul proprietatii, care poate fi intre 2 si 3% din pretul de vanzare(in functie de data dobandirii proprietatii). In concret, acesta va fi calculat si incasat de notar.
Taxele de autentificare a contractului de vc vor fi suportate de cumparator.