avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea proprietatii respectiv teren intravilan de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea proprietatii respectiv teren intravilan de la parinti la copil

Eu doresc sa donez/transfer proprietatea unor terenuri intravilane fiiului meu unic fara conditionari. Si tatal lui(sotul meu) este de acord.
Care este forma corecta, rapida : donare,transfer sau...?
Eu nu mai doresc sa ma ocup efectiv de aceste terenuri (intretinere, taxe, vanzare etc)
Multumesc pentru raspuns
Cu multa stima,
Elena I
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:59, 9 Aprilie 2017
Avand in vedere ca nu exista si alti mostenitori varianta cea mai optima din toate punctele de vedere este donatia.
Dar puteti sa nu faceti nicio actiune si sa intre in posesia lor prin mostenire intrucat taxele notariale sunt destul de mari fiind intravilane.
Iar cu ocazia primei succesiuni sotul supravietuitor va renunta la cota lui in favoarea copilului.
Insa este optiunea dvs. pentru alegerea variantei cea mai avantajoase.
Luati in considerare faptul ca prin transferea proprietatii nu veti mai putea revoca donatia iar copilul va putea vinde terenurile fara sa aiba nevoie de acordul dvs.. Multi sau "fript", au donat/vandut, copilul a vandut proprietatile din diverse motive si intrebau pe forum ce se mai poate face. Nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza donatie teren agricol cyan cyan O persoana doreste sa doneze un teren agricol catre o ruda casatorita. Ce fel de clauza se poate introduce pentru ca sotul/sotia rudei sa nu poata mosteni ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tranzactiei cu terenuri intre persoane fizice si persoana juridica Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: - patru persoane fizice (doua familii sot-sotie) sunt proprietare in devalmasie asupra a trei ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie ili47 ili47 Buna . am dat ca donatie fratelui meu teren arabil anul trecut ,( pe care el a vandut pe baza de Titlu de Proprietate ,dar ulterior intabularea s-a facut si ... (vezi toată discuția)