Inca nu am facut nici un fel de reclematie. Pentru ca nu stim ce ar trebuie facut si cat de departe ar trebui sa mergem, daca sa-l dam in judecata sau nu.
Nu mi se pare normal ca o firma sa se foloseasca de niste contracte care trebuiau inchise inca din aprilie, persoanele care lucreaza acum nu au nici un fel de contract, iar cei care si-au dat demisiile , apar ca si cum inca continua sa lucreze pentru aceasta societate. Si statele de plata cine le semneaza, pentru ca noi nu.
Am stat de vorba cu "fostii angajati" , din care fac si eu parte, si nici unul dintre noi nu stiam de situatia contractelor noastre. De aceea am o mare intrebare.
Ce putem face, pe langa sesizare la ITM?
Stiu de la secretara firmei, care a stat de vb cu inspectorii si care a dat acele contracte.
Cum este posibil ca , in urma unui control ITM, o firma sa prezinte numai contracte ale unor "angajati" care nu mai lucreaza acolo, fara nici un fel de sanctiune?
Nu se poate verifica ?
La inceputul luni aprilie, am avut un accident la munca (mai concret mi-au cazut 2 butoaie de bere pe picior ) si a trebuit sa stau in medical. Am fost chemata din medical in weekend "ca sa ajut", cand a si avut loc cearta cu unul dintre patroni. Pe 23 aprilie, am fost sa las concediul medical si i-am anuntat de demisie, nu am semnat nici o cerere , nimic. Mi s-a spus ca nu este nevoie sa stau in preaviz si sa vin la o saptamana sa-mi iau salariul ( inceputul lunii mai). Cand m-am dus am aflat de amenzi.
Amenzile se refera , la o nota de plata din luna februarie , neachitata de client , bani opriti deja din salariile ospataritelor. Si o factura fiscala pentru un eveniment din ianuarie , care a fost conform bonului fiscal, insa am aflat dupa aceea, ca patronul vb cu clientul pentru o suma mai mare decat cea de pe factura ( greseala contabilitatii, insa mi s-a spus , ca vina este a mea ).
Pana acum o luna am lucrat intr-un pub, pe un post de conducere, in urma mai multor divergente cu unul dintre patroni am hotarat sa-mi dau demisia.
La sfarsitul luni aprilie am fost sa-mi iau salariul restant din martie cat si concediul medical. Mi s-a platit doar medicalul, salariul fiind oprit ca si "amenzi" acumulate de la inceputul anului. De asemenea, am lucrat de sarbatori, de noapte, in weekend-uri fara sa primesc nimic in plus la salariu ( mereu spunea ca o sa calculeze contabila si... ), sa nu mai spunem de orele suplimentare care in weekend ajungeau si la 4 -5 ore in plus, cu doar o zi libera pe saptaman , si nu mereu.
Tin sa precizez ca nu am semnat nici o demisie sau vreu stat de plata