avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sanse am daca ii dau in judecata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sanse am daca ii dau in judecata?

Pana acum o luna am lucrat intr-un pub, pe un post de conducere, in urma mai multor divergente cu unul dintre patroni am hotarat sa-mi dau demisia.
La sfarsitul luni aprilie am fost sa-mi iau salariul restant din martie cat si concediul medical. Mi s-a platit doar medicalul, salariul fiind oprit ca si "amenzi" acumulate de la inceputul anului. De asemenea, am lucrat de sarbatori, de noapte, in weekend-uri fara sa primesc nimic in plus la salariu ( mereu spunea ca o sa calculeze contabila si... ), sa nu mai spunem de orele suplimentare care in weekend ajungeau si la 4 -5 ore in plus, cu doar o zi libera pe saptaman , si nu mereu.
Tin sa precizez ca nu am semnat nici o demisie sau vreu stat de plata

Cel mai recent răspuns: andsimona , utilizator 17:32, 20 Mai 2010
andsimona a scris:

Pana acum o luna am lucrat intr-un pub, pe un post de conducere, in urma mai multor divergente cu unul dintre patroni am hotarat sa-mi dau demisia.

Tin sa precizez ca nu am semnat nici o demisie sau vreun stat de plata

Fiti mai clar, ori ati cerut demisia prin cerere, care trebuia semnata de dvs. ori nu ati semnat n imic.
Cum stiti ca vi s/a aprobat cererea de demisie?
Ati primit vreun raspuns ,sau vreo comunicare scrisa cu privire la cererea dvs,. de demisie?
Pentru a va retine salariul restant, trebuie sa fi fost sanctionat intr/un fel, dar trebuia sa vi se fi adus la cunostinta , pentru a putea contesta in timp util masurile luate impotriva dvs.

Daca apreciatyi ca sunt nereguli, puteti sa sesizati Insp.Teritorial de munca pe raza caruia va aflati, iar apoi, daca e c azul pyteti sa faceti o actiune - litigiu de munca. la tribunal.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Spuneti ca ati lucrat pana in urma cu o luna cand, ati hotarat sa demisionati. In final spuneti ca nu ati semnat nicio demisie. La ce va referiti? In concret, despre ce este vorba cu acele "amenzi"? Daca nu v-ati primit drepturile salariale, puteti actiona cu succes in instanta.
Trebuia sa depuneti demisia in scris pentru a se putea face o decizie de incetare a contractului de munca. In perioada asta ati mai lucrat sau demisia a fost verbala si nu ati mai fost la serviciu in ultima luna si ar mai fi important daca au fost consemnate undeva orele lucrate in afara programului de lucru.
La inceputul luni aprilie, am avut un accident la munca (mai concret mi-au cazut 2 butoaie de bere pe picior ) si a trebuit sa stau in medical. Am fost chemata din medical in weekend "ca sa ajut", cand a si avut loc cearta cu unul dintre patroni. Pe 23 aprilie, am fost sa las concediul medical si i-am anuntat de demisie, nu am semnat nici o cerere , nimic. Mi s-a spus ca nu este nevoie sa stau in preaviz si sa vin la o saptamana sa-mi iau salariul ( inceputul lunii mai). Cand m-am dus am aflat de amenzi.

Amenzile se refera , la o nota de plata din luna februarie , neachitata de client , bani opriti deja din salariile ospataritelor. Si o factura fiscala pentru un eveniment din ianuarie , care a fost conform bonului fiscal, insa am aflat dupa aceea, ca patronul vb cu clientul pentru o suma mai mare decat cea de pe factura ( greseala contabilitatii, insa mi s-a spus , ca vina este a mea ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ralucyb ralucyb buna ziua! lucrez la o un patron ca lucrator comercial intr-un magazin, doresc sa imi dau demisia fara sa mai stau in preaviz, patronul m-a amenintat ca daca ... (vezi toată discuția)
Codul muncii tangela tangela sint ospatar la un bar cu contract de munca pe durata nedeterminata.Desi in contract se specifica ca lucram 168 de ore noi in realitate lucram 240 de ore.Acum ... (vezi toată discuția)
Cum se depuneau contractele de munca in anul15.02.2010 inainte de : revisat dorudoru dorudoru : As mai intreba ? poate stiti mai bine... La momentul 15.02.2010 depunerii contractului de munca la Inspectoratul Teritorial de munca (data inregistrarii ) ... (vezi toată discuția)