Ok,
Dar daca solutia precizata de catre dumneavoastra este exclusa din cauza faptului ca nu mai are chitantele sau factura eliberatorie, ce se poate face ?
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Urmeaza sa achizitionez un imobil printr-un credit ipotecar prima casa.
Am facut deja precontractul, ca termen am trecut 90 de zile, am dat un avans de 4100 euro, bani cu care urmeaza sa se plateasca datoriile locuinte (precizez ca este vb de o restanta mare la intretinere).
Insa problema nu ar fi aceasta pentru ca am discutat la asociatia de proprietari si m-au asigurat ca dupa ce aceasta datorie se va plati imi vor elibera orice dovada de care voi avea nevoie la banca.
In urma cu mult timp, vanzatorul a avut o ipoteca de catre banca religiilor care s-a platit insa aceasta ipoteca a ramas in continuare inscrisa intr-un registru. Dupa cum probabil stiti, aceasta banca a fost radiata.
Am incercat sa aflu de pe ONRC mai multe informatii privind lichidatorul insa "Nu are administratori / lichidatori / cenzori".
Sunt intr-o situatie destul de disperata pentru ca daca aceasta ipoteca nu va dispare, banca la care fac imprumutul imi va respinge cu siguranta dosarul si voi pierde avansul de bani.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Vanzatorul este o persoana in varsta pe care nu ma pot baza cand vine vorba de acte, a trebuit sa merg eu cu el cand a facut cadastru si intabularea.
Multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste instrumentul de plata garantie, tocmai aceasta era ideea, daca se poate introduce in banca indiferent daca il notific, la unii clienti chiar nu este o surpriza sa dau de un cont gol sau sa il bag in CIP. Pe mine ma intereseaza daca sunt obligat sa il notific. Cu biletul la ordin sau cecul refuzat vreau sa fac altceva, anume; sa il execut silit.
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:
Lucrez pentru o firma de distributie materiale de constructii si tot mai des clientii nostrii cer amanarea biletelor la ordin sau a cecurilor care au fost lasate la o anumita data scadenta. As vrea sa stiu daca in afara biletului la ordin/cecului/cambiei pe care il lasa in schimbul celui pe care a solicitat sa il amane pot face un contract sau un angajament de plata din care sa reiasa faptul ca in caz de neplata poate garanta cu un anumit bun, de exemplu masina, locuinta, utilaje, etc ?
Asta ar fi prima intrebare, iar a doua:
in cazul instrumentelor de plata garantie lasate la contract, in momentul cand a depasit scadenta la peste 30 de zile trebuie neaparat (legea zice?) sa il notific si sa il anunt ca i se va introduce la plata sau pot completa instrumentul garantie fara instiintare catre debitor?