avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca a unei banci care nu mai exista
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca a unei banci care nu mai exista

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Urmeaza sa achizitionez un imobil printr-un credit ipotecar prima casa.
Am facut deja precontractul, ca termen am trecut 90 de zile, am dat un avans de 4100 euro, bani cu care urmeaza sa se plateasca datoriile locuinte (precizez ca este vb de o restanta mare la intretinere).
Insa problema nu ar fi aceasta pentru ca am discutat la asociatia de proprietari si m-au asigurat ca dupa ce aceasta datorie se va plati imi vor elibera orice dovada de care voi avea nevoie la banca.
In urma cu mult timp, vanzatorul a avut o ipoteca de catre banca religiilor care s-a platit insa aceasta ipoteca a ramas in continuare inscrisa intr-un registru. Dupa cum probabil stiti, aceasta banca a fost radiata.
Am incercat sa aflu de pe ONRC mai multe informatii privind lichidatorul insa "Nu are administratori / lichidatori / cenzori".
Sunt intr-o situatie destul de disperata pentru ca daca aceasta ipoteca nu va dispare, banca la care fac imprumutul imi va respinge cu siguranta dosarul si voi pierde avansul de bani.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Vanzatorul este o persoana in varsta pe care nu ma pot baza cand vine vorba de acte, a trebuit sa merg eu cu el cand a facut cadastru si intabularea.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:01, 6 Octombrie 2010
incercati sa gasiti o urma dc nu chiar chitanta/factura eliberatorie/ de stingere a ipotecii, dupa aceea mergeti la CF si radiati ipoteca
Ok,
Dar daca solutia precizata de catre dumneavoastra este exclusa din cauza faptului ca nu mai are chitantele sau factura eliberatorie, ce se poate face ?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
catalini, utilizator
Chiar nu ma poate ajuta nimeni ?
am rezolvat, m-a ajutat lichidatorul
...intr-adevar cineva a trebuit sa faca lichidarea bancii, si lichidatorul pputea sa va dea acea adeverinta de incasare a creditului si de radiere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Am încheiat o promisiune de cumpărare cu plata unui avans pentru ... butox butox Am încheiat o promisiune de cumpărare cu plata unui avans PENTRU CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL și urmeaza sa plătesc un rest de plata la momentul încheierii ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa vrabiutssa vrabiutssa Buna ziua, acum cateva luni am incercat achizitionarea unui apartament prin credit Prima Casa. Am gasit un apartament prin Agentie Imobiliara. Toate bune si ... (vezi toată discuția)