avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate zuzatudorica

Activitate zuzatudorica

Multumesc frumos de raspuns si sfaturi. Am mai spus..nu am acces la nici un act de al sotului, inafara de certificatul de casatorie nu am altceva...si nici documentele medicale.
Voi consulta un avocat.
accidentul a avut loc din vina sotului, el nu avea nici o asigurare...am scris ca nu avea nici un venit de 5-6 ani, medicamentele necesare costa in jur de 1500lei pe luna...eu sunt bugetara cu un copil minor...am spus ca nu am acces la nici un venit de al lui si la nici un act...el este paralizat la pat si nu gandeste...necesita ingrijire si supraveghere permanenta pe viata...eu trebuie sa merg la serviciu ca sa pot sa il intretin, sa cresc copilul sa platesc darile casei si creditele care le-a facut ptr a le juca...oare ce as mai putea face si indura???
Multumesc ptr raspunsurile date.
Multumesc pentru raspuns...doar ca, daca familia afla ca intentez divort, in secunda urmatoare ma dau afara din casa cu tot cu copil. Iar sotul nu este transportabil si nici nu poate lua decizii pentru el, leziunile cerebrale nu ii permit. Diagnosticul fiint foarte grav, tetrapareza spastica, sechele TCC grav cu craniotomire decompresiva, encefalotopie posttraumatica, SDR de lob frontal. Are amnezie totala, nu stie de nimeni, nu se poate orienta in timp si spatiu, vorbeste incoerent, fara logica, nu recunoaste pe nimeni...si asa este de doi ani...Sunt intr-o situatie din care nu stiu cum as putea iesi.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Da, ati inteles destul de bine situatia. Familia extinsa nu vrea sa participe la aceste cheltuieli. Situatia este mult mai dificila decat am expus-o eu. Noi locuim in casa socrului si cu el...eu nu sunt luata in spatiu acolo desi suntem casatoriti de 10 ani, familia lui nu a fost de acord cu mine, ei ma mai tin in acea casa doar ca sa am grija de sot, pe post de ingrijitoare/infirmiera. Este mult mai ieftin pentru ei, iar veniturile sotului tot familia le incaseaza si administreaza, eu nu am acces la nici un act, la nici un ban inafara de cei pe care ii castig. Sotul meu nu a mai lucrat de cel putin 5-6 ani...eu am intretinut casa si copilul...sotul a fost dependent de jocurile de noroc pana la momentul accidentului, acum doi ani.
Motivul divortului este ca , desi recomandarea medicilor este internarea sotului intr-o institutie specializata, pentru o ingrijire cat mai buna si eficienta, pentru siguranta lui si a noastra , familia refuza din cauza costurilor, desi toti putem finanta aceste costuri fara probleme din veniturile proprii, cat si din cele ce ii revin sotului de drept pentru situatia in care se afla.
Multumesc pentru eventualul raspuns...si as aprecia daca nu isi mai dau anumite persoane cu parerea. Aici este un loc unde incercam sa gasim raspunsuri si poate rezolvarea unor situatii.
Buna ziua.
In urma unui accident de masina sotul meu a suferit leziuni grave la nivelul creierului cu pierderea memoriei si o pralizie pe partea dreapta, cu prognostic de recuperare rezervat.
Intrebarea mea este daca pot divorta si care ar fi procedura. Precizez ca avem un copil minor dar nu avem bunuri in comun.
Răspuns la discuția nume copil dupa divort
Multumesc pentru raspuns. O zi buna!
Cred ca nu m-am exprimat corect! Scuze! Doresc sa stiu daca copilul poate lua numele de familie al mamei dinaintea casatoriei, dupa divortul acesteia de tatal copilului.
Buna ziua.
Mama are o garsoniera in proprietate si doi copii, eu și fratele meu care este plecat din tara de 15 ani. La decesul mamaei stiu ca urmeaza sa facem succesiunea in urma căreia se împart bunurile mamei la ambii copii. Eu as dori sa stiu daca fratele meu întocmeste un act prin care renunță la partea lui, acel act în ce conditii este perfect legal aici, în România? Prezența fratelui meu este obligatorie la succesiune?

O altă întrebare ar fi : cand împuternicesti o persoana prin procură să te reprezinte la diferite instituții pentru a depune/cere/ridica/semna documente, acea persoana trebuie sa aibă actele in original si in fotocopie (știu că nu este voie să instrăinezi actele in original)?

Buna ziua.
Mama are o garsoniera in proprietate si doi copii, eu și fratele meu care este plecat din tara de 15 ani. La decesul mamaei stiu ca urmeaza sa facem succesiunea in urma căreia se împart bunurile mamei la ambii copii. Eu as dori sa stiu daca fratele meu Întocmeste un act prin care renunță la partea lui, acel act în ce conditii este perfect legal aici, în România? Prezența fratelui meu este obligatorie la succesiune?

O altă întrebare ar fi : cand împuternicesti o persoana prin procură să te reprezinte la diferite instituții pentru a depune/cere/ridica/semna documente, acea persoana trebuie sa aibă actele in original si in fotocopie (știu că nu este voie să instrăinezi actele in origina)?