avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate mdmilan

Activitate mdmilan

Deci, îl predau doar 2 săptămâni sau 30 de zile, fără să se scadă cât a fost reținut până acum?

latka a scris:

Veti avea dreptul de conducere suspendat exact cit scrie in PV de contraventie. Daca nu indepliniti procedura de predare a permisului, cum e precizat la art. 118 din OUG 195/2002, veti mai avea un supliment de 30 de zile.

Bună seara,
Mi s-a suspendat permisul și am primit dovada pentru 15 zile. Am contestat în instanță și mi s-a acceptat contestația la 2 săptămâni după ce a expirat dovada, deci am stat 2 săptămâni fără permis.
Instanța nu mi-a dat dreptate și trebuie să predau permisul.
Pentru câte zile îl voi avea suspendat? Diferența de 15 zile?
Sau încă 30 de zile de acum încolo?
Buna seara,

Sunt PFA cu norma de venit.
Am primit microgranturile de 2.000 de euro.
Conform OUG 130/2020, art. 7 al. h) cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului ([ link extern ] :
Cheltuieli eligibile:
1. Se pot plăti datorii la bugetul de stat din banii de granturi?
Da, din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit. În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA, pe CNP. Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel. ([ link extern ] )
inteleg ca se pot plati toate cele 3 datorii restante catre bugetul statului (impozit, CAS, CASS). Daca da, conform carui act normativ se pot plati toate 3?
Unii spun ca nu se pot plati CAS si CASS, doar impozit.
Care este adevarul?
2. Din microgranturi se pot plati dobanzile si penalitatile (accesoriile) de intarziere aferente celor 3 datorii restante (CAS, CASS, impozit)? Daca da, conform carui act normativ?

Cu multumiri anticipare,
Marius Milan
Buna ziua,

Pentru machetarea lucrarilor cu ISBN (carti, pliante etc.) se aplica o cota de TVA de 5%?
Sau pentru machetare este cu cota unica 19%?
Buna ziua,
In urma unui accident rutier am primit dovada de circulatie pe care am prelungit-o lunar prin depunerea unei cereri lunare la parchet.
De curand, dosarul a plecat de la procurorul de caz la judecatorie.
Unde trebuie sa fac cererea de prelungire a dovezii de circulatie? La judecatorie sau in continuare la parchet unde am facut-o pana acum?
In urma formularii de obiectiuni de catre avocat, este posibil ca dosarul sa se intoarca la parchet. Cum trebuie procedat pentru prelungirea dovezii? Trebuie sa urmaresc unde este dosarul in momentul depunerii cererii de prelungire?
Mii de multumiri anticipate!!!
Bună seara,
Dacă vreau să desființez PFA-ul și să transfer autoturismul încă neamortizat, de pe PFA pe SRL-ul înființat tot de mine cum trebuie procedat și ce taxe și impozite se plătesc?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,

Sunt un PFA cu urmatoarele coduri CAEN:
1812 Alte activitati de tiparire n.c.a.
1813 Servicii pregatitoare pentru pretiparire
1814 Legatorie si servicii conexe
5819 Alte activitati de editare
7311 Activitati ale agentiilor de publicitate

Vreau sa achizitionez o imprimanta digitala si sa o instalez intr-un magazin universal din apropiere.
Am vorbit cu Directorul firmei care detine magazinul si este de acord. Este proprietar pe spatiu, dar din pacate are acolo punct de lucru si nu se poate sa imi fac si eu punct de lucru tot acolo.
Ce formula de colaborare pot adopta astfel incat sa pot sta acolo cu imprimanta digitala si sa execut diverse materiale publicitare si copii xerox?
Pe codurile CAEN pot inchiria imprimanta?
Eu pot sa lucrez la sediul clientului.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
In contract este trecut pretul/ora, in euro si se specifica "la cursul BNR din data facturarii".
Tabelul contine toate informatiile: denumirea lucrarii, timp (ore), pret/ora (euro), valoare (euro). Totalul il convertesc in lei la cursul BNR din data facturarii.
Si facturez: "servicii DTP si prepress" - 1 buc - x lei + TVA
Si specific "conform lista de lucrari"

Intrebarea este: ce valoare a contractului trec.
De unde sa iau o valoare? Poate fi 1 leu sau 1.000.000 lei. De unde sa stiu ca lucrari se vor face in decursul unui an?
Buna sera,

Sunt un PFA cu domeniu de activitate 1813 - Servicii pregatitoare pentru pretiparire. Vreau sa inchei contracte cu clientii.
Este necesar sa trec in contract o anumita valoare?
Activitatea se desfasoara la modul urmator:
Primesc de la clientul X, pe mail (sau alte forme de transfer electronic), lucrarile de executat (grafica, DTP si prepress), le execut si le trimit tot pe mail (sau alte forme de transfer electronic). Apoi le trec intr-un tabel mentionand timpul de lucru pentru fiecare lucrare in parte. La sfarsit de luna fac totalul si tai factura, atasand facturii si lista de lucrari.

1. Aceasta lista poate fi considerata anexa la contract?

Contractul se incheie pe un an de zile cu prelungire automata.
La incheierea contractului nu stiu nici eu, nici clientul, ce lucrari vor veni pe parcursul anului deci nu se stie valoare lor.
2. Ce valoare trec in contract sau cum trebuie formulat articolul "VALOAREA SERVICIILOR" daca nu este necesara valoarea?
Da, dar daca nu stii ca ceilalti cu care te intersectezi au CEDEAZA TRECERE cat de tare mergi pe Hepites? Ar avea cineva curaj sa mearga pe acolo cu 70-80 km/h? Si intersectiile de acolo au cat de cat vizibilitate. Dar s-o vezi pe cea dela Mixandrei cu Nicolae Timus...