Tatal meu a decedat de patru luni si avea un credit la banca. Am depus actele pt. asigurarea de viata facuta de banca respectiva dar nu s-a aprobat.Am primit cateva notificari de la banca pe numele lui cu restantele creditului dar in ultima imi zice asa:
"In cazul in care, in termenul anteprecizat. nu alimentati contul d-tra, cu suma necesara acoperirii restantei pe care o inregistrati, banca este in drept sa declare scadenta anticipat si platibila imediat intreaga creanta.
Consecinta declararii exigibilitatiianticipate va fi acea ca, nu veti mai putea achita de indata numai suma restanta, ci veti fi obligat sa restituiti intreaga valoare a creditului cu dobanzi, comisioane, speze si alte sume aferente, care in momentul de fata se ridica la 3221,91 ron.
In caz de neconformare in scopul recuperarii creantei bancare vom poroceda la:
-infiintarea popririi asupra veniturilor d-tra salariale si asupra depozitelor bancare ori a altor venituri
-executarea silita conform legii a bunurilor mobile si imobile din patrimoniul d-tra
-initierea oricaror altor demersuri legale(de natura civila ori penala) ce se vor impune in vederea recuperarii creantelor."
Precizez ca apartamentul este pe tatal meu.
Intrebarea mea este:banca poate sa-mi ia bunurile sau apartamentul daca tatal meu a murit si nu si-a mai platit creditul?
Va multumesc.
Din data de 21 mai lucrez la o firma cu un contract pe perioada determinata. Mi-am gasit un alt job si am semnat un contract pe o perioada nedeterminata incepand cu data de 26 august. Firma la care lucrez acum nu vrea sa-mi acorde desfacerea contractului de munca fara preaviz de 15 zile. Mentionez ca eu as fi facut acest preaviz dar am fost in concediu legal din data de 2aug. pana in 16 aug. Am cerut desfacera contractului de munca cu data de 21 august. Ce se poate face in acest caz? Daca mai merg la servici pana pe 25 august si din 26 august incep dincolo este legal?
De curand m-am angajat la o fabrica de injectie mase plastice si nu avem pauze. Nici pauza de masa, nici alte pauze. Este foarte greu sa rezisti 8 ore de munca fara pauza. Ce se poate face in acest caz?