Tatal meu a decedat de patru luni si avea un credit la banca. Am depus actele pt. asigurarea de viata facuta de banca respectiva dar nu s-a aprobat.Am primit cateva notificari de la banca pe numele lui cu restantele creditului dar in ultima imi zice asa:
"In cazul in care, in termenul anteprecizat. nu alimentati contul d-tra, cu suma necesara acoperirii restantei pe care o inregistrati, banca este in drept sa declare scadenta anticipat si platibila imediat intreaga creanta.
Consecinta declararii exigibilitatiianticipate va fi acea ca, nu veti mai putea achita de indata numai suma restanta, ci veti fi obligat sa restituiti intreaga valoare a creditului cu dobanzi, comisioane, speze si alte sume aferente, care in momentul de fata se ridica la 3221,91 ron.
In caz de neconformare in scopul recuperarii creantei bancare vom poroceda la:
-infiintarea popririi asupra veniturilor d-tra salariale si asupra depozitelor bancare ori a altor venituri
-executarea silita conform legii a bunurilor mobile si imobile din patrimoniul d-tra
-initierea oricaror altor demersuri legale(de natura civila ori penala) ce se vor impune in vederea recuperarii creantelor."
Precizez ca apartamentul este pe tatal meu.
Intrebarea mea este:banca poate sa-mi ia bunurile sau apartamentul daca tatal meu a murit si nu si-a mai platit creditul?
Va multumesc.
Raspunderea dvs. in calitate de succesor este reglementata de art.1.155(1)NCC:Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."Asadar, nu cu bunurile mobile/imobile proprii.Faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea executorului.
Nu vrea nimeni bunurile dvs proprii, nu aveți de ce face contestatie. Notificarea ziceți ca e adresata tatălui
Cum au din ce sa își ia banii, interesul dvs e sa plătiți fără costuri suplimentare.. Si in prezent aveți ceva penalități de plata..
Vedeți ce e cu asigurarea aceea, în ce caz era asigurat, de ce asigurătorul nu vrea sa plătească.
Restante banci
pniko2005
Buna ziua! Am un credit ipotecar la o banca si sunt la zi cu ratele. La o alta banca am un credit de nevoi personale la care sunt restanta de mai mult timp si ... (vezi toată discuția)