avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bunuri viitoare pt credit neplatit ?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bunuri viitoare pt credit neplatit ?

Buna ziua.sunt casatorit si doresc sa achizitionez impreuna cu sotia un apartament prin credit bancar, problema este ca ea si-a cumparat un ap foto prin [fara nume - scs nebancara] inainte sa fim casatoriti, a refuzat sa mai plateasca din neputinta financiara. Acuma vrem sa cumparam un ap. firma [fara nume- nebancara] poate executa silit acel apartament sau ce se poate intampla? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: lmd_mihai , utilizator 15:43, 6 Martie 2012
Pentru neachitarea ratelor,creditorul poate solicita initial amiabil recuperarea
Daca debitotul refuza achoitarea creditului,creditorul,cu scopul legitim de recuperare ,poate demara in instanta procedura de recuperare debit
Instanta de judecata,in raport de plangerecoroborat cu apararile partilor poate dispune hotararea de obligarea la plata a debitorului
In caz ca debitorul refuza sa respecte hotararea instantei,creditorul poate solicita instantei de judecata investirea cu formula executorie a hotararii si apeland la executor poate demara procedura legala de executare a debitorului asupra bunurilor mobile/imobile/
conturi/drepturi salariale prezente si viitoare - pana la concurenta debitului de achitat
eu vreau sa scot credit bancar pt prima casa, sotia nu are venituri, am inteles de la banca in situatia in care cumparam un apartament el va fi trecut si pe numele ei.....aici vine teama mea, din raspunsul dvs. inteleg ca firma de recuperari creante poate scoate ap la licitatie pt recuperarea restantei. creditorul a vandut cred dorasul unei firme de recuperari si a primit somatie acasa cum in cazul in care nu achita suma restanta va fi actionata in instanta.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
lmd_mihai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren adrianarr adrianarr Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte ... (vezi toată discuția)
Executare silita incuviintata de instanta dupa plata creditului la banca badr_harry badr_harry Pentru un credit de consum acordat de banca în anul 2005 şi neachitat în întregime, banca prin executor bancar s-a adresat instanţei de judecată şi a ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere poparlan poparlan este legal sa se apeleze la firme de recuperare pentru recuperarea datoriilor la asocia de proprietari (vezi toată discuția)