avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita incuviintata de instanta dupa plata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita incuviintata de instanta dupa plata creditului la banca

Pentru un credit de consum acordat de banca în anul 2005 şi neachitat în întregime, banca prin executor bancar s-a adresat instanţei de judecată şi a solicitat încuviinţarea executării silite pentru creditul restant. Până la judecarea în fond a cauzei o terţă persoană a achitat restanţa creditului la bancă. Deşi creditul a fost achitat în întregime la bancă prin ordin de plată, în contul titularului creditului, nefiind depusă copie de pe ordinul de plată la instanţa judecătorească, instanţa a decis încuviinţarea executării silite. Ce se poate face în asemenea situaţie având în vedere că titularul creditului nu este în ţară iar persoana care a efectuat plata nu are calitate procesuală? Mai poate executorul bancar sa recupereze creanţa prin executare silită dacă plata s-a realizat anterior procesului şi există ordin de plată în acest sens (datoria fiind plătită în întregime, fără a mai exista debite la bancă)?
Mulţumesc anticipat pentru un eventual răspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:42, 11 Mai 2010
Teoretic nu. Insa cred ca ar trebui ca tertul care a achitat debitul sa ia legatura cu acest executor bancar, caruia sa-i lase o copie a dovezii platii restantei. In functie de pozitia acestuia, o sa vedeti cum procedati in continuare.
Ne aflăm în prezenţa unui executor bancar (al băncii creditoare) iar banca refuză să furnizeze numărul de telefon al executorului bancar şi orice altă metodă de a pune în legătură terţa persoană (motivând că nu are calitate) cu executorul bancar astfel că, deşi în contul băncii debitorul nu mai are creanţe de achitat executorul poate teoretic executa silit debitorul, deşi a plătit. Cum poate în această situaţie terţul să se oponă unei eventuale executări silite, ce constituie un abuz din punctul meu de vedere?
In dosarul de la instanta privind incuviintarea executarii ar trebui sa gasti datele executorului bancar sediu, telefon, etc).
Bine ar fi daca debitorul ar da cuiva o procura sa-l reprezinte in aceasta problema. Tertii nu au acces la dosare in care nu au fost parte.
Incercati sa solicitati si de la banca sa va comunice daca figureaza cu sume de plata datorate acesteia si daca da, cuantumul acestor sume.
Avand adresa bancii ca nu mai are datorii si daca va incepe executarea silita va putea formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru un credit achitat integral în 2010. ce pot face în această situație? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)