Multumesc pentru raspunsuri.
Cand se alege reprezentantul salariatilor, acestia trebuie sa semneze o imputernicire, decizie din care sa reiasa ca cel ales poate sa-i reprezinte in fata angajatorului?
Sindicat nu este in firma asta, pentru ca lumea e dezorganizata, nu e unita si initiatorul proiectului de sindicat a foist dat afara de conducere pt ca nu a avut sustinere(la acea data nu eram angajat la aceasta mirobolanta firma).
Buna ziua,
Care este modalitate legala de alegere a reprezentantului salariatilor?
Dupa alegerea acestuia, ce drepturi are? Are dreptul sa negocieze singur contractul colectiv de munca? Are dreptul sa negocieze singur programarea concediilor pentru toti angajati?
Bineinteles, negocierile sa fie purtate cu angajatorul.
Va multumesc!
Buna ziua,
Zilele trecute mi s-a propus postul de Director comercial intr-o firma care se afla in insolventa din luna mai 2010. Firma are ca domeniu de activitate: distributia de materiale de constructii. E clar in aceasta perioada e cam greu sa revi sau sa cresti pe piata in acest domeniu.
Eu vad aceasta propunere ca pe o provocare.
Intrebarile mele sunt: Are rost? Care sunt modalitatile de vanzare si incasare? Care sunt obligatiile in aceasta perioada?
Va multumesc.
Buna ziua.
Azi e ultima zi de munca intr-o multinationala.
Am fost concediat si din pacate nu prea am inteles motivul. Este o firma de vanzari la nivel national. Structura a fost astfel: Director national, 2 directori de vanzari(unul am fost eu, fiecare dintre noi eram pe jumatate din tara), un director de Call Center, unul de logistica si inca vreo 25 de angajati pe diverse functii.
Pe 26 iulie am fost anuntati(cei 2 directori de vanzari) ca s-a luat decizia in Olanda(sediul central) ca avem prea putini oameni in subordine si ca e suficient un singur director de vanzari pe toata tara. In aceeasi zi s-a luat si minunata decizie, adica eu plec, celalalt director ramane. Motivarea deciziei: celalalt este mai matur ca director de vanzari si mai dur, si sigur va reusi sa faca treaba mai buna decat mine.
Aici nu vorbesc de orgolii si alte chestii de genul asta, dar exista o diferenta intre aceasta motivare si realitatea din firma.
Zona mea are cele mai mari vanzari, automat si cele mai mari cresteri de vanzari, celalata zona are datoriile cele mai mari. Eu am facut Bugetul pentru 2010, am facut target-ele pe 2010, fara ajutorul celuilalt.
Sunt diverse reguli care trebuiesc respectate, oamenii mei le respecta 80%, ceilalti poate 40%(unde e duritatea).
Duritate-cred ca s-a referit la faptul ca omologul meu stie sa se impuna prin tipete si prin injuraturi.
Eu ce am oferit oamenilor mei, acelasi lucru am primit, adica respect si transparenta.
Un prieten m-a sfatuit sa-i dau in judecata pentru ca am cifrele de partea mea.
M-au concediat pe desfintare de post, mi-au dat instiintarea si decizia, pe care le-am semnat de primire.
Credeti care are rost sa contactez un avocat si sa-i dau in judecata?
In cazul in care aveti si alte intrebari, va rog nu ezitati sa mi le adresati.
Va rog mult sa raspundeti pertinent(nu cum mi s-a raspuns acum vreo 2 luni ca mi se va suspenda permisul de conducere pentru ca am depasit limita de viteza cu 20km/ora)
Va multumec mult!
Cu stima,
Florin Ster
Am uitat sa mentionez, ca nu am semnat PV-ul, iar la observatii am declarat ca nu am avut viteza inregistrata de aparatul radar.
Va multumesc pentru raspunsuri. O las as si cand o sa vina amenda o sa o platesc.
Multumesc inca odata.
Buna ziua,
am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h.
Am fost oprit de un politist care se afla in alta masina, tot el a completat si procesul verbal.
Din ce am inteles din diverse legi, doar agentul constatator, adica cel care vede viteza pe radar, poate sa-mi completeze procesul verbal.
In cazul meu, cel care a completat PV-ul a aflat viteza cu care am circulat prin statie.
Are rost sa contest PV-ul? Am sanse?
Multumesc.