avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua.

Azi e ultima zi de munca intr-o multinationala.
Am fost concediat si din pacate nu prea am inteles motivul. Este o firma de vanzari la nivel national. Structura a fost astfel: Director national, 2 directori de vanzari(unul am fost eu, fiecare dintre noi eram pe jumatate din tara), un director de Call Center, unul de logistica si inca vreo 25 de angajati pe diverse functii.
Pe 26 iulie am fost anuntati(cei 2 directori de vanzari) ca s-a luat decizia in Olanda(sediul central) ca avem prea putini oameni in subordine si ca e suficient un singur director de vanzari pe toata tara. In aceeasi zi s-a luat si minunata decizie, adica eu plec, celalalt director ramane. Motivarea deciziei: celalalt este mai matur ca director de vanzari si mai dur, si sigur va reusi sa faca treaba mai buna decat mine.
Aici nu vorbesc de orgolii si alte chestii de genul asta, dar exista o diferenta intre aceasta motivare si realitatea din firma.
Zona mea are cele mai mari vanzari, automat si cele mai mari cresteri de vanzari, celalata zona are datoriile cele mai mari. Eu am facut Bugetul pentru 2010, am facut target-ele pe 2010, fara ajutorul celuilalt.
Sunt diverse reguli care trebuiesc respectate, oamenii mei le respecta 80%, ceilalti poate 40%(unde e duritatea).
Duritate-cred ca s-a referit la faptul ca omologul meu stie sa se impuna prin tipete si prin injuraturi.
Eu ce am oferit oamenilor mei, acelasi lucru am primit, adica respect si transparenta.
Un prieten m-a sfatuit sa-i dau in judecata pentru ca am cifrele de partea mea.
M-au concediat pe desfintare de post, mi-au dat instiintarea si decizia, pe care le-am semnat de primire.

Credeti care are rost sa contactez un avocat si sa-i dau in judecata?
In cazul in care aveti si alte intrebari, va rog nu ezitati sa mi le adresati.

Va rog mult sa raspundeti pertinent(nu cum mi s-a raspuns acum vreo 2 luni ca mi se va suspenda permisul de conducere pentru ca am depasit limita de viteza cu 20km/ora)

Va multumec mult!

Cu stima,
Florin Ster
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 30 August 2010
Daca doriti sa contestati decizia de concediere este optiunea dv. si trebuie sa aveti in vedere daca au fost sau nu respectate dispozitiiile legale care reclama o asemenea situatie., aveti la diispozitie 30 de zile de la data comunicvari acesteia. Desigur ca daca va considerati nedreptatiy si dporiti sa actionati in justitie trebuie sa consultati un avocat
1. Un angajator poate desfiinta orice loc de munca doreste daca el crede ca asta este spre binele firmei sale. O face pe riscul lui, pe banii lui.
2. Faptul ca a ales sa va concedieze pe dvs. si nu pe colegul care ocupa un post similar este tot optiunea angajatorului si tot pe riscul lui.
3. Daca in CCM la nivel de unitate sau in Regulamentul intern aveti stipulate conditii de concediere in cazul desfiintarii unor posturi verificati daca au fost respectate aceste conditii. Numai in acest caz veti avea de castigat in fata instantei de judecata.
4. Motivatia dvs. ca ati avut rezultate mai bune decat colegul nu este un mptiv de anulare a deciziei de concediere.
5. Puteti contesta decizia de concediere numai in cazul in care desfiintarea postului nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa (art.65(2) din Codul muncii). Dar asta este foarte greu de dovedit in fata instantei.
5. Puteti contesta decizia de concediere numai in cazul in care desfiintarea postului nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa (art.65(2) din Codul muncii). Dar asta este foarte greu de dovedit in fata instantei


si daca nu respecta procedura de concediere prevazuta de codul muncii sub sanctinuea nulitatii absolute potrivit art. 76.
ce insaemna desfiintarea efectiva daca sunt mai multe posturi ?
efectiva, reala, serioasa intr-un cuvant concedierea nu trebuie sa fie subiectiva.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este ... OANA_BD OANA_BD Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post Razvan T. Razvan T. Buna ziua, Numele meu este Razvan T. si am in cursul lunii Mai 2010 \"mi s-a transmis \" decizia de desfiintare a postului de director de vanzari (sunt ... (vezi toată discuția)
Restructurari petruta88 petruta88 Lucrez intr-o firma de 1.acum au venit si mi-au dat un preaviz si mi-au spus ca se restructureaza posturile de munca, inclusiv al meu, in conditiile in care in ... (vezi toată discuția)