avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurari

Lucrez intr-o firma de 1.acum au venit si mi-au dat un preaviz si mi-au spus ca se restructureaza posturile de munca, inclusiv al meu, in conditiile in care in urma cu o luna s-au facut noi angajari si tin interviuri in continuare (pt alte posturi)..ce as putea face din punct de vedere legal?mentionez ca sunt pe postul de facturist si sunt singura data afara.daca se fac restructurari, de ce sunt singura data afara?de ce se fac angajari?pot face ceva??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 18 Noiembrie 2012
1.- La un moment dat angajatorul poate constata ca unul sau mai multe posturi pot fi desfiintate fara a afecta bunul mers al firmei.
- Atributiile acelor posturi pot fi luate de salariatii de pe alte posturi.
- Desfiintarea posturilor se face pe raspunderea angajatorului si trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

2. Desfiintarea unor posturi nu inseamna ca nu se pot infiinta alte posturi (si deci alte angajari) daca angajatorul considera ca este necesar.

3. Angajatorul va poate explica de ce se restructureaza postul dvs.

4. Daca veti considera ca decizia de concediere nu are baza legala, ca desfiintarea postului nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa atunci puteti contesta decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
Eu banuiesc ca de fapt au "desfiintat" postul meu, pentru a face loc unei alte doamne "pusa sus", pt ca din momentul in care au angajat-o m-au pus sa o invat tot ce fac eu, desi ea se presupune ca a venit pe alt post.pe langa asta, in momentul in care am primit acest preaviz, am intrebat de ce si mi s-a spus ca oricum erau hotarati sa ma dea afara din motivul ca nu stau peste program ca altii (desi stau minim 2 ore peste program, ore neplatite evident) si ca nu vin si weekendurile la servici
Strangeti aceste probe sa le puteti folosi in instanta in cazul in care veti fi concediata.
petruta88

Daca considerati ca raportul de munca al dvs a fost incetat nelegal , atunci in termen de 45 de zile de la data primirii deciziei de concediere o puteti contesta in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul, actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.

Daca angajarea acelei persoane s-a facut pe un alt post si nu pe postyul dvs va fi foarte greu de demonstrat nelegalitatea concedierii .. daca veti contesta in instanta decizia de concediere , solicitati instnatei sa ceara de la ITM situatia angajarilor la fostul dvs angajator in perioada cuprinsa intre data comunicarii instiintarii de preaviz si data depunerii actiunii in instanta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare contract individual de munca bogdanal01 bogdanal01 Buna ziua. Acum 2 zile am primit un preaviz desfiintare a postului meu (cercetator stiintific) fara numar de intrare, fara sa specifice unde, cind pot depune ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva patricia84 patricia84 Buna seara, am si eu o problema si am nevoie urgenta de ajutorul dumneavoastra. Am fost anuntat verbal de seful meu ca urmeaza a fi dat afara, iar calea ar fi ... (vezi toată discuția)