avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la serviciu, revoltata, si mi s-a spus ca aceasta persoana nu a fost angajata pe postul meu, dar face acelasi lucru la un alt punct de lucru. Este legal sa o pastreze pe ea si sa ma dea afara pe mine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 27 Octombrie 2012
Pe postul tau, firma nu are dreptul sa angajeze pe altcineva decat cu durata determinata, iar atunci cand te intorci din concediu, in mod normal ar trebui sa iti puna la dispozitie vechiul loc de munca.
Mi-a spus ca la punctul de lucru unde sunt eu incadrata nu mai e nevoie de mine...Oare, nu era legal sa ma intrebe macar daca vreau sa ma intorc la serviciu cand a deschis acel punct de lucru si apoi sa faca angajarea respectiva?
O tine sus si tare ca respectiva nu a fost angajata pe postul meu, ca e vorba de un alt punct de lucru...
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
vbc, utilizator
Teoretic e asa cum v-a spus @avLeon.:) Numai ca practic, nimic nu-l poate opri pe angajator sa va desfiinteze locul de munca cand va intoarceti din CCC....absolut legal si corect.
legal si corect? fara o cauza serioasa, reala?
Angajatorul este cel care decide daca restructureaza sau nu anumite posturi .. nu are nicio obligatie in a intreba un salariat in aceasta privinta .. daca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, atunci la revenirea din CCC se poate decide concedierea dvs ... dupa comunicarea deciziei de concediere aveti posibilitatea contesttarii in instanta a acesteia. instanta va decide legalitatea sau nelegalitatea masurii luate.

Alte discuții în legătură

Intrebare vbc vbc Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului bebelus02 bebelus02 buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate biancaclaudia biancaclaudia In data de 17 iulie 2011 imi expira concediul de crestere copil prin urmare ar trebui sa ma reintorc la servici. Va rog sa ma ajutati cu un raspus deoarece cei ... (vezi toată discuția)