avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate marius 38

Activitate marius 38

Răspuns la discuția imobilul nimanui
Datorita faptului ca a fost ingrijitorul lui nu se poate face nimic?
Povestea incepe acum 3 ani.Unchiul tatalui meu in varsta de 76 ani,vaduv,se casatoreste,ii face femeii contract de vanzare-cumparare pe 50% din casa,dupa care se razgandeste si innebunit apeleaza la noi plangand.Atunci deschidem un proces in care se arata ca femeia l-a drogat cand a semnat contractul si castigam procesul pe baza incapacitatii mentale a unchiului.Divorteaza,e declarat incapabil mental cu acte,se pune interdictie pe C.F.,el nu mai poate semna acte.Femeia deshide proces pe care il pierde.
In timpul proceselor aflam ca de fapt unchiul nu este unchi si in acte si nu putem demonstra niciun grad de rudenie intre noi.s-a cautat in localitatea lui natala si nimic.Nu e unchi.Mentionez ca nu are mostenitori si teoretic erau doar tatal meu si fratele tatalui meu.
Atunci scrie un testament olografic,ulterior autentificat,dar din pacate cu data ce a fost declarat incapabil,si deci aproape nul.
Acum 1 an *unchiul* decedeaza si deschidem un proces avand sprijinul aceluiasi avocat care anulase contractul de vanzare-cumparare.Fratii se dau in judecata spunand ca nu se inteleg in privinta succesiunii,de fapt avand nevoie de o hotarare judecatoreasca,si ridicarea interdictiei pe C.F.Avocatul vine cu o intampinare in care spune ca cei doi s-au inteles si ca procesul se poate inchide.La fel a spus si judecatorul care arata ca atunci procesul e neitemeiat si nu se mai da nicio decizie.
Si asa o tinem de 1 an.A procedat corect avocatul?
Mentionez ca fretele tatalui meu locuieste si acum in imobilul defunctului avand si acte ca a fost ingrijitorul lui.
Exista vreo cale sa obtinem imobilul care nu e revendicat de nimeni?
Răspuns la discuția dreptul tatalui divortat
va multumesc mult!
Răspuns la discuția dreptul tatalui divortat
sora mea a deschis proces de divort care la primul termen a fost amanat.paratul si-a exprimat pretentia de a-l lua pe copilul minor de 2 ani (dupa sentinta ) la domiciliul sau sau al bunicilor paterni,o data la doua saptamani de vineri pana luni si vara doua saptamani!avocata nu i-a spus nimic nu stiu de ce .mi se pare exagerata cererea avand in vedere varsta minorului.tatal nu si-a vazut copilul de un an si nici nu a contribuit cu nimic,de aceea v-am intrebat daca legal e prevazuta o limita de timp,pentru ca moral nu ar trebui sa beneficieze de nici un drept
va rog frumos sa-mi spuneti daca legea prevede o anumita limita de timp minima la care are dreptul tatal divortat sa ia copilul minor la domiciliul sau (sau la al bunicilor paterni)