Povestea incepe acum 3 ani.Unchiul tatalui meu in varsta de 76 ani,vaduv,se casatoreste,ii face femeii contract de vanzare-cumparare pe 50% din casa,dupa care se razgandeste si innebunit apeleaza la noi plangand.Atunci deschidem un proces in care se arata ca femeia l-a drogat cand a semnat contractul si castigam procesul pe baza incapacitatii mentale a unchiului.Divorteaza,e declarat incapabil mental cu acte,se pune interdictie pe C.F.,el nu mai poate semna acte.Femeia deshide proces pe care il pierde.
In timpul proceselor aflam ca de fapt unchiul nu este unchi si in acte si nu putem demonstra niciun grad de rudenie intre noi.s-a cautat in localitatea lui natala si nimic.Nu e unchi.Mentionez ca nu are mostenitori si teoretic erau doar tatal meu si fratele tatalui meu.
Atunci scrie un testament olografic,ulterior autentificat,dar din pacate cu data ce a fost declarat incapabil,si deci aproape nul.
Acum 1 an *unchiul* decedeaza si deschidem un proces avand sprijinul aceluiasi avocat care anulase contractul de vanzare-cumparare.Fratii se dau in judecata spunand ca nu se inteleg in privinta succesiunii,de fapt avand nevoie de o hotarare judecatoreasca,si ridicarea interdictiei pe C.F.Avocatul vine cu o intampinare in care spune ca cei doi s-au inteles si ca procesul se poate inchide.La fel a spus si judecatorul care arata ca atunci procesul e neitemeiat si nu se mai da nicio decizie.
Si asa o tinem de 1 an.A procedat corect avocatul?
Mentionez ca fretele tatalui meu locuieste si acum in imobilul defunctului avand si acte ca a fost ingrijitorul lui.
Exista vreo cale sa obtinem imobilul care nu e revendicat de nimeni?
Daca testamentul este recunoscut ca fiind valabil (desi ma indoiesc, daca spuneti ca a fost semnat si autentificat in perioada cand "unchiul" era incapabil), daca, intr-adevar nu exista nici un fel de mostenitori legali rezervatari - copii ai decedatului - in principiu persoanele mentionate in acel testament vor mosteni averea defunctului. Daca testamentul nu este recunoscut, data fiind lipsa de discernamant a testatorului, cu regret va anunt ca avem de-a face cu o mostenire vacanta, care, dupa lege, revine statului roman.
In aceasta ultima varianta, v-ar ramane optiunea sa stapaniti in continuare bunurile respective cel putin 30 de ani, cu plata impozitului aferent, pentru a incerca poi dobandirea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii (asta, bineinteles, daca nu se sesizeaza primaria si va emite ordin de evacuare).
testamentul nu are nici o valoare si nici un act semnat de bunicul dumneavoastra nu are nici o valoare, el fiind declarat incapabilde a semna si de a lua decizii, propietatea intrand in propietatea statului.
Singura modalitate de a intra in propietatea imobilului este aceea de a deschide un dosar de uzucapiune dar pt aceasta va trebuie o dovasa ca ati avut cel putin 15 ani grija de imobilul respectiv
In ce lege se vorbeste de uzucapiunea de 15 ani??????????? Stiu ca exista cea de 10-20 de ani (cand exista just titlu, ceea ce nu este cazul de fata) si cea de 30 de ani...