Buna ziua!
Am si eu o nelamurire si am nevoie de ajutor ...
Este vorba de deschiderea unei succesiuni pentru un teren agricol.
Este un pic complicat... Situatia sta in felul urmator: S-a emis titlu de propietate bunicului meu care a decedat in urma cu 21 de ani. El a avut 2 copii. Tatal meu si unchiul meu.
Tatal meu si unchiul au ramas mostenitori. Unchiul s-a suparat ca bunicul meu i-a facut contract de intretinere tatalui meu pe casa de la tara si gradina(tatal meu s-a ingrijit de dansul si a suportat toate greutatile). Unchiul nu a mai tinut legatura cu tatal de atunci. Intre timp unchiul a decedat in urma cu 7-8 ani lasand in urma doi copii(de sotie a divortat in urma cu 15 ani).
Tin sa specific ca cel care a administrat aceste terenuri agricole in tot acest timp timp (a platit impozitele, a administrat terenul) este tatal meu.
Problema este... cum poate deschide succesiunea tatal meu(el vrea sa descurce treburile, sa aiba un act de propietate) avand in vedere ca nu stie cum sa ia legatura cu cei doi copii ai fratelui(ei au vandut apartamentul unde locuia unchiul) dorind chiar sa le dea si dreptul lor cuvenit prin mostenire?
Sau poate cere dreptul de uzucapiune? (specific ca unchiul meu a locuit in acelasi judet- la aproximativ 40 km)
Ce este de facut si care sunt pasii de urmat?
Va multumesc anticipat!
Trebuie sa mergeti la notar ptr.dezbaterea succesiunii, notarul va indeplini procedura de citare a mostenitorilor, daca acestia nu se prezinta,va trebui sa actionati in judecata ptr.obtinere certificat mostenitor.
Mostenire
aurelia i iordache
Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)