avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! În urma cu doua săptămâni, bărbatul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! În urma cu doua săptămâni, bărbatul cu care ...

Bună seara! În urma cu doua săptămâni, bărbatul cu care sora mea a convietuit 20 de ani a decedat lăsând în urma 3 copii minori. Întrebarea mea este :Având în vedere ca sora mea nu a fost căsătorită legal și ca gospodăria în care au convietuit aparține mamei decedatului și ea decedata la rândul ei cu 4 ani în urma, mama a 4 copii dintre care 3 în viata, care este calea legala optima/ieftina prin care copiii sa poată în continuare sa se bucure de roadele muncii tatălui lor . Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:46, 24 Noiembrie 2020
sa se deschidă succesiunii dupa bunica si tata
Sora dvs nu va moșteni nimic pentru că n-a fost cununată. Cei 3 copii vor moșteni dreptul care s-ar fi cuvenit tatălui lor. Succesiunea se deschide la NOTAR, și cred că nu va fi foarte ieftină. Copii minori vor împărți moștenirea cu cei 3 unchi dacă aceștia vor emite pretenții, și nu vor dori să renunțe la moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de mostenire eugen02 eugen02 buna ziua, va rog lamuriti-ma ce este de facut in cazul familiei mele. Mai exact in urma cu 5 ani bunica mea a decedat, lasand in urma o casa si putin pamant ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiuni multiple alex1900 alex1900 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarea speță, care implică deschiderea succesiunilor după 4 membrii ai familiei decedați ... (vezi toată discuția)