buna ziua, va rog lamuriti-ma ce este de facut in cazul familiei mele. Mai exact in urma cu 5 ani bunica mea a decedat, lasand in urma o casa si putin pamant intr-o zona rurala . Bunica nu a lasat nici un testament , casa si pamantul au fost agonisite impreuna cu bunicul in timpul casatoriei,cei trei fii ai lor renuntand la orice pretentie asupra masei succesorale ramase dupa decesul bunicului in favoarea mamei lor . Dupa trecerea unui numar de ani , vreo 15 din cate stiu, bunica s-a recasatorit cu un alt barbat care si el a decedat ulterior . Unul dintre fiii bunicii a decedat si el , la partea lui din mostenirea bunicii vin acum cei doi copii ai unchiului . Cu cel de al doilea sot bunica nu a avut nici copii nici bunuri materiale facute impreuna. Dintre copiii bunicii mai traiesc doi, tata si un unchi, unchiul a facut un act de renuntare la orice pretentie asupra mostenirii , dintre copiii unchiului decedat unul doreste sa preia partea cuvenita tatalui sau .Suntem imprastiati in 4 orase diferite iar locul unde este casa bunicii e intr-o a cincea zona , la mari distante intre noi. Daca la inceput problema parea simpla , bunica decedata, trei copii -unul renunta, unul decedat cu doi urmasi, unul care se ocupa si acum de gospodarie , odata cu ajungerea in fata unui notar problema capata proportii epice, in sensul ca brusc devin mostenitori si copiii celui de al doilea sot al bunicii, care la data cand bunica si tatal lor s-au casatorit erau maturi si nici nu ii cunoastem pe toti , nici nu stim de unde sa ii luam, stim doar ca omul a avut 6 copii, 3 care locuiau mai aproape stim ca nu mai traiesc pe restul nici nu i-am intalnit . Pentru toate aceste persoane notarul cere acte de stare civila, ca sa putem dezbate mostenirea ramasa dupa bunica. Tatal meu este in varsta , are 78 de ani si este foarte bolnav si dependent de oxigen, a ajuns nedeplasabil , a avut grija de casa bunicii pana acum dar fiindca nu mai e in stare sa respire singur nici nu mai poate dezlega itele acestei complicate mosteniri , mai ales ca are domiciliul la 600 km distanta . Am intors problema pe toate fetele, nu stiu ce se poate face , deja au trecut 5 ani si nimic nu s-a clarificat, si daca e sa ne luam dupa promptitudinea cu care au ignorat apelurile lui ceilalti mostenitori nici nu se va rezolva cu una cu doua . Ce putem face sa punem totul in legalitate ?
nici eu nu pricep , bunica si cel de al doilea sot al ei nu si-au crescut impreuna copiii si nici nu si i-au adoptat reciproc , era si greu, copiii ambilor fiind maturi si plecati pe la casele lor. Probabil dl sau dna notar unde a intrebat tatal meu cugeta ca daca au fost casatoriti bunica si omul acela atunci copiii lui au drept de mostenire . Nu am pregatire juridica si nu inteleg de ce sa alerg la intamplare in lumea ;larga cheltuind timp si bani sa dau peste niste oameni pe care nici nu ii cunosc nici nu stiu cati sunt si unde , sa ii adun , sa le cer niste documente, sa ii chem sa imparta cu mostenitorii de drept jumatate din averea bunicii, o casa si putin pamant in zona rurala a Moldovei.
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)