avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiuni multiple
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiuni multiple

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarea speță, care implică deschiderea succesiunilor după 4 membrii ai familiei decedați în perioada 2001-2019. Voi încerca să mă limitez strict la detaliile relevante.
Succesiune evenimente:
2000-deces unchi (cumnatul tatălui meu), moștenitori legali mătușă+mama unchiului+fratele unchiului
2001-deces bunic, moștenitori legali 4 copii (printre care și tatăl meu)+bunica
2018-testament mătușă, beneficiar subsemnatul
2018-deces mătușă, moștenitor testamentar subsemnatul+moștenitor rezervatar bunica mea ( nu a avut descendenți)
2019-deces bunică, moștenitori legali cei 3 copii rămași

Masa succesorală:
Unchi+Mătușă - 1 apartament
Bunic+Bunică - casă+teren intravilan+teren arabil

Întrebări
1. La dezbaterea succesiunii după mătușa mea, la masa succesorală intră și drepturile care i s-ar fi cuvenit din partea unchiului meu și din partea bunicului meu?
2. Am dreptul de a deschide eu succesiunile atât după mătușa mea, cât și dupa bunicul și bunica mea?
3. Copiii rămași în viață (inclusiv tatăl meu) vor să-mi cedeze mie moștenirea din partea bunicului și bunicii (unde bănuiesc că intră și rezerva după mătușa mea), e posibil sau minim unul dintre ei trebuie să accepte moștenirea, atât după bunicul cât și după bunica?

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Sucesiune mostenire ady492 ady492 Exista o casa facuta de bunici mei in anul 1935 cu teren de 300m din partea tatalui, bunici si tatal meu au decedat, tatal meu mai avea doi frati si o sora din ... (vezi toată discuția)