avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune mostenire

Exista o casa facuta de bunici mei in anul 1935 cu teren de 300m din partea tatalui, bunici si tatal meu au decedat, tatal meu mai avea doi frati si o sora din care un frate a decedat ,tatal meu recasatorinduse fara copi impreuna,celalalt unchi si matusa nu au copi,as vrea sa va intreb in caz de deces la unchi sau matusa sotia tatalui meu care nu este mama mea mai intra la succesiune,mentionez ca dupa fiecare deces s-a facut sucesiune fara carte funciara
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 19:19, 22 Iulie 2014
Din ceea ce ati expus, am inteles ca in urma fiecarui defunct a avut loc dezbaterea succesorala. Prin urmare, sotia tatalui dvs. a cules cota parte din masa succesorala ramasa in urma tatalui dvs.. De aceea nu are rost sa mai intreb cand au murit fiecare (in ce ordine). Daca toate succesiunile au fost dezbatute, in cazul in care matusa si/sau unchiul dvs. ar deceda, sotia tatalui dvs. nu are nici un drept legal asupra masei succesorale in urma acestora. Matusa si unchiul neavand copii, dvs., prin reprezentare, veti culege din masa succesorala a acestora, ceea ce i-ar fi revenit tatalui dvs., daca ar fi trait.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune Eugenar Eugenar Buna ziua. Speta este următoarea: bunicul meu a decedat in 2008. La acel moment s-a făcut o succesiune în urma căreia au rezultat 4 moştenitori: ... (vezi toată discuția)
Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)