avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul tatalui divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul tatalui divortat

va rog frumos sa-mi spuneti daca legea prevede o anumita limita de timp minima la care are dreptul tatal divortat sa ia copilul minor la domiciliul sau (sau la al bunicilor paterni)
Cel mai recent răspuns: marius 38 , utilizator 19:56, 29 Mai 2010
Legea nu prevede o astfel de limita de timp minima.

După cum s-a stabilit în jurisprudenţă şi în literatura juridică de specialitate, stabilirea modalităţii de a avea legături cu minorul trebuie să se facă în baza unui program bine stabilit, nu în mod abstract, avându-se în vedere interesul primordial şi general al minorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
Cred ca subiectul ar trebui detaliat pentru a primi informatiile solicitate la obiect.
Exista hotarare de vizitare ?
Exista hotarare de incredintare a minorului mamei ?
Copilul are dreptul de a avea legaturi personale cu rudele sale.
Parintii sunt obligati sa protejeze interesul minorilor si sa manifeste disponibilitate maxima si cooperare.Personal as incerca o intelegere cu mama.
legea nu prevede asa ceva , de obicei se cade de comun acord sau se lasa la aprecierea instantei
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Zamfir Cristian, Avocat
sora mea a deschis proces de divort care la primul termen a fost amanat.paratul si-a exprimat pretentia de a-l lua pe copilul minor de 2 ani (dupa sentinta ) la domiciliul sau sau al bunicilor paterni,o data la doua saptamani de vineri pana luni si vara doua saptamani!avocata nu i-a spus nimic nu stiu de ce .mi se pare exagerata cererea avand in vedere varsta minorului.tatal nu si-a vazut copilul de un an si nici nu a contribuit cu nimic,de aceea v-am intrebat daca legal e prevazuta o limita de timp,pentru ca moral nu ar trebui sa beneficieze de nici un drept

Alte discuții în legătură

Program vizita minor vivian977 vivian977 PROGRAM VIZITA MINOR Dupa o hotarare definitiva, daca parintele necustodian(mama) nu a solicitat program de vizita , care va fi programul de vizita ? este ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare madalinasia madalinasia Am o intrebare legata de dreptul pe care il poate avea tatal de a vedea copilul. Cat de rare se pot stabili aceste vizite avand in vedere ca: - acum copilul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ramgam ramgam Sunt amenintata in mod constant ca mi se ia copilul, de numai 1 an jumatate, hartuiala asta continua umbrindu-mi posibilitatea de a-mi creste linistita fetita. ... (vezi toată discuția)