va rog frumos sa-mi spuneti daca legea prevede o anumita limita de timp minima la care are dreptul tatal divortat sa ia copilul minor la domiciliul sau (sau la al bunicilor paterni)
Legea nu prevede o astfel de limita de timp minima.
După cum s-a stabilit în jurisprudenţă şi în literatura juridică de specialitate, stabilirea modalităţii de a avea legături cu minorul trebuie să se facă în baza unui program bine stabilit, nu în mod abstract, avându-se în vedere interesul primordial şi general al minorului.
Cred ca subiectul ar trebui detaliat pentru a primi informatiile solicitate la obiect.
Exista hotarare de vizitare ?
Exista hotarare de incredintare a minorului mamei ?
Copilul are dreptul de a avea legaturi personale cu rudele sale.
Parintii sunt obligati sa protejeze interesul minorilor si sa manifeste disponibilitate maxima si cooperare.Personal as incerca o intelegere cu mama.
sora mea a deschis proces de divort care la primul termen a fost amanat.paratul si-a exprimat pretentia de a-l lua pe copilul minor de 2 ani (dupa sentinta ) la domiciliul sau sau al bunicilor paterni,o data la doua saptamani de vineri pana luni si vara doua saptamani!avocata nu i-a spus nimic nu stiu de ce .mi se pare exagerata cererea avand in vedere varsta minorului.tatal nu si-a vazut copilul de un an si nici nu a contribuit cu nimic,de aceea v-am intrebat daca legal e prevazuta o limita de timp,pentru ca moral nu ar trebui sa beneficieze de nici un drept
Custodie comuna
ramgam
Sunt amenintata in mod constant ca mi se ia copilul, de numai 1 an jumatate, hartuiala asta continua umbrindu-mi posibilitatea de a-mi creste linistita fetita. ... (vezi toată discuția)