avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizitare

Am o intrebare legata de dreptul pe care il poate avea tatal de a vedea copilul.
Cat de rare se pot stabili aceste vizite avand in vedere ca:
- acum copilul are 3 luni, iar in februarie cand e termenul pt divort ar avea 5 luni,
- eu si copilul locuim in Constanta iar tatal in Bucuresti
- ultima data cand a vazut copilul a fost cand acesta avea 3 saptamani si inca nu ne despartiseram, iar de cand am luat aceasta hotarare nu a mai venit si nu a mai cerut sa-l vada...deocamdata.
Cel mai recent răspuns: madalinasia , utilizator 20:41, 27 Decembrie 2010
avand in vedere varsta copilului si distanta, numai daca tatal cere , instanta va stabili probabil, ca aceste vizite se vor desfasura la domiciliul dvs.
Binenteles ca doar la domiciliul meu se vor desfasura vizitele, ma interesa cat de rare pot solicita eu sa fie aceste vizite.
maxim o data pe luna e ce puteti obtine.
Parintele divortat, caruia nu i se incredinteaza copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea , educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
Astfel, tatal minorului poate solicita instantei stabilirea unui program de vizita fie in cadrul actiunii de divort, fie oricand pe cale separata.
Avand in vedere varsta minorului, tatal poate obtine vizitarea minorului de 2 ori pe luna in prezenta dvs.
Ulterior ,dupa o anumita varsta a minorului, tatal poate solicita si obtine o modificare a programului de vizita in sensul luarii minorului in domiciliul sau, in vacantele minorului precum si in concediul tatalui.
Multumesc pentru raspunsuri.
Imi poate spune cineva cam de la ce varsta ar putea tatal sa solicite sa ia copilul la domiciliul lui?

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta maripirvu maripirvu Buna ziua! Am si eu o problema destul de mare.. sunt casatorita de aproape 2 ani si am un copil de 10 luni. In fapt am locuit cu sotul meu in acesti ani cam 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - divorț cu minor Lupea Afrim a Lupea Afrim a Urmeaza sa divortez, am un copil de 4 luni, as dori sa stiu in mare. Parte la ce ma astept in legatura cu vizitele si dreptul de a lua copilul la mine in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil 6 luni miara miara Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal ... (vezi toată discuția)