avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil 6 luni

Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal asupra copilului?
1. Poate sa vina oricand sa ia copilul? Se impun niste zile fixe din luna cand poate vizita copilul?
2. Are dreptul sa plece cu copilul din localitate fara acordul mamei?
3. Daca parintii divorteaza la notar si tatal este de acord, mama poate cere ca tatal sa viziteze copilul doar in prezenta ei? Daca tatal se razgandeste, intelegerea de la notar se poate anula?
4. Daca tatal nu este de acord cu cerinta mamei de a vizita copilul doar in prezenta acesteia, mama poate obtine acest lucru in instanta, avand in vedere varsta copilului? Mentionez ca tatal nu este violent, alcoolic etc. (nu reperezinta un pericol pentru copil)
Va rog frumos, puteti sa-mi raspundeti la toate aceste intrebari? Mentionez ca tatal a parasit domiciliul conjugal pentru a lucra in alta localitate, unde a inceput o alta relatie.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:19, 27 Octombrie 2014
Avind in vedere varsta micutului, nu cred ca tatal ar face asa ceva. Daca va intelegeti cu privite la toate aspectele (domiciliul minorului, pensie, nume, chiar program de vizitare, si luarea acestuia dupa o anumita virsta la domiciliul tatalui), puteti merge la notar.
1. Depinde doar de dvs si sot cum va intelegeti.
2. Mentionati acest aspect in intelegerea ce o veti face.
3. Intelegerea poate contine tot ce conveniti, cu acordul ambelor parti. Daca se razgindeste, poate deschide o actiune in instanta.
4. Da. Puteti avea cistig de cauza in acest sens, pina la o varsta a micutului.

Daca nu are nici un viciu, si nu prezinta pericol social de ca va temeti? Sau de ce divortati?
Multumesc pentru raspuns. Divortul este determinat de tatal care a inceput o alta relatie si nu doreste ca sotia si copilul sau sa vina in localitatea in care el are serviciul.
Pericolul il reprezinta trauma unui copil mic care este separat de mama sa. Pana in prezent tatal si-a vizitat copilul la 2, 3 saptamani pentru ca nu a dorit mai des, desi nu se pusese problema unui divort. De la ce varsta poate tatal sa ia copilul de la domiciliu?
La ce varsta are copilul tatal are drepturi doar pe hartie.
Nu sunteti obligata sa ii dati copilul si nimeni nu va va obliga.
Daca divorteaza la notar trebuie sa se inteleaga pe toate aspectele, inclusiv asupra programului de vizita.
Ce inseamna sa vada copilul doar in prezenta ei, credeti ca tatal i-ar face copilului vreun rau, trebuie sa aiba copilul protectie in timpul vizitei ?
Va avea dreptul si sa il ia la domiciliul lui daca doreste. Acum, nu ca nu are dreptul, insa copilul e mic, poate tatal nu s-ar descurca cu el, poate copilul e inca alaptat.. banuiesc ca tatal e responsabil, nu l-ar lua de acasa ca pe un pui de pisica.
Doar daca nu ajungeti la intelegere asupra vizitei, veti ajunge in instanta pt un program de vizita.
Nu stiu in ce masura ar fi indicat sa divorteze la notar...
Daca el nu isi angajeaza avocat ar fi de preferat sa mearga la instanta...
Si cum tatii de regula nu isi angajeaza avocat si nici nu se prezinta la proces ar avea un mare avantaj...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Program de vizita eronat, sentinta definitiva! celentana26 celentana26 Buna! Sunt mama unui baietel de 2 ani jum, pe care l-am nascut in Spania. Cand avea tatal lui 4 luni jum am fost nevoita sa parasesc domiciuliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)