avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de accord da ramana la mine copilul, in casa unde am stat cat am fost casatoriti(casa fiind a mea din inaintea casatoriei). Avand un copil asa mic, in varsta de 1an, cum se procedeaza cu programul de vizita. Tatal trebuie sa vina doar acasa la mine sa-si vada copilul, nu are dreptul sa il ia la el, nu? nu as putea sa accept sa il ia la el acasa, eventual sa si doarma la el (el ar locui cu mama lui si majoritatea certurilor noastre au fost din cauza ei)
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:42, 22 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragă mămică, dacă vreţi, dacă nu, copilul va ajunge să doarmă şi la tata cu bunica lui .Cu cât mai repede şi cu cât mai mult, cu atât mai bine. Pentru copil e bine, să ştie că are tată, iar dvs. câştigaţi timp liber pentru dumneavoastră.
Buna ziua,
Programul il stabiliti de comun acord daca doriti sa divortati amiabil.
Daca nu va veti mai intelege va trebui sa mergeti in instanta.
Cu privire la program:
- sa nu uitati ca si bunicii au dreptul sa-si vada nepotul nu doar tatal. (nu stiu cat de incantata ati fi ca fosta soacra sa vina sa-si vada nepotul acasa la dumneavoastra).
- daca nu mai alaptati atunci nu este nicio problema ca tatal sa ia minorul la el chiar si noaptea. Poate ca uneori veti simti nevoia sa fiti o noapte singura sa dormiti fara griji.
Va rog sa ma credeti ca aceasta nevoie va apare asa caaaaaa e de preferat sa va intelegeti CIVILIZAT acum.
Din partea mea nu este nicio problema sa vina acasa la mine mama lui sau toate rudele sa vada copilul. Ideea era daca are dreptul sa il ia sa doarma la el, fiind copilul atat de mic...am crezut ca are dreptul doar la vizita... (ma gandeam ca ar putea sa ia copilul la el acasa când va creste mai mare...)

Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Doamnă, trebuie să înţelegeţi că nu depinde de dvs. programul de relaţii al copilului cu familia tatălui.Aveţi drepturi egale asupra copilului şi acum, instanţele stabilesc programe lărgite, cu weekenduri de vineri până duminică şi zile în timpul săptămânii.
S-ar putea, dacă daţi de o instanţă mai "tradiţională", să se stabilească luarea copilului doar câteva ore la domiciliul tatălui până la vârsta de...., dar asemenea instanţe sunt pe cale de dispariţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Custodie copil 6 luni miara miara Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)